Titta in här om du vill veta mer om hur vi recenserar produkter.

Bild-på-mamma-bebis-och-nappflaska

Bästa Flaskvärmaren 2022 – Stort Bäst i test

Det är naturligt för en bebis att dricka bröstmjölk som är i kroppstemperatur. Men vad gör man när man har en nappflaska som har svalnat och är kall? Många använder mikrovågsugnen eller en kastrull. Det är långt ifrån det bästa alternativet. Låt oss presentera ett mycket bättre val: flaskvärmaren!

De flesta barn vill ha varm eller ljummen mat, så de flesta av oss har antingen värmt upp nappflaskan i mikron eller i en kastrull med vatten i. Anledningarna till att sluta med det är många.

Det kan vara farligt, tar ofta lång tid och näring kan försvinna ur flaskan.

Alternativet är en flaskvärmare. Syftet med maskinen är att det ska gå snabbt att värma upp mjölken, så lite näring som möjligt försvinner och det ska vara säkert.

Den här guiden handlar om flaskvärmare: hur och varför använder man dem och vi listar givetvis de bästa flaskvärmarna.

Bästa flaskvärmaren

Bäst på resande fot

Thermobaby flaskvärmare

Så vilken av alla dessa flaskvärmare ska man välja?

Vi gav oss ut och tittade på de flesta flaskvärmare som marknaden har att erbjuda i Sverige. Tanken är att vi ska hitta de allra bästa värmarna för minst pengar.

För att du ska slippa hoppa runt mellan sidor och läsa olika tester och recensioner – så har vi samlat allt du behöver veta här.

Tommee Tippee flaskvärmare – Bäst i test

  • Enkel att använda
  • Flexibel
  • Mycket bra resultat

Definitivt den mest populära modellen där ute. Majoriteten av alla tester och recensioner vi läst har givit den högst betyg.

Designen är smal och behändig. Inställningarna på maskinen är superlätta att navigera och man behöver inte sätta på en timer då den stänger av sig själv automatiskt. En perfekt funktion för småbarnsföräldrar som både multitaskar och har mycket att tänka på.

Flaskvärmaren tar däremot lite längre tid att värma upp än andra modeller – även om det inte är så farligt mycket tid. Det försvagar inte produkten på något sätt då den är underbar på alla andra sätt. En flaska mjölk på 1.5 dl som kommer direkt från kylen tar ungefär 4-5 minuter att värma upp. Helt klart acceptabelt.

Maskinen är väldigt flexibel och de flesta flaskorna får plats i den.

Resultatet blir riktigt bra. Oavsett om flaskan/drycken kommer från frysen, kylen eller har stått i rumstemperatur. Vällingen blir lagom varm och barnet riskerar inte att bränna sig. Mycket bra!

Enkel att använda, bra pris, mjölken/vällingen blir kanon och designen är snygg. Vad mer kan man önska dig?

Varmt rekommenderad!

Bäst pris hos:


Thermobaby flaskvärmare – Bäst på resande fot

  • Kan användas i bilen
  • Snygg design
  • Flexibel att transportera

Flaskans hela namn är ”Thermobaby för hem & bil”. Precis som namnet avslöjar så är den till för både hemmet och när man är ute och reser.

Flaskan kommer med en adapter som fungerar för 9V-uttag som finns i bilen.

Du använder den enkelt genom att vrida på ratten för att välja temperatur. När flaskan är uppvärmd så blinkar ett ljus för att meddela dig om att allt är klart.

Flaskvärmaren värmer upp snabbt och uttaget gör den perfekt för bilsemestern. Designen gör den även enkel att transportera och resa med.

Maskinen är effektiv och får jobbet gjort. Dessutom till ett överkomligt pris.

Ett bra köp!

Bäst pris hos:


Bara två flaskvärmare i vår bäst i test-lista

Vi hittade helt enkelt inga andra produkter som vi tyckte var värda att ha med.

När vi vi listar och rekommenderar produkter, så gör vi det när vi själva tror på dem. Våra bäst i test-listor är just det – de bästa produkterna, enligt oss.

Om vi anser någon modell vara dålig eller mindre bra så nämner vi dem inte ens.

Vi listar de produkter som är bra, inget annat.

När det kommer till flaskvärmare så hittade vi några billiga maskiner med intressanta designer och funktioner. Men de alla hade saker som vi inte gillade. Faktum är att majoriteten av dem hade oerhört många negativa kommenterar och recensioner på nätet. Även maskiner från kända företag där prislapparna var både låga och höga.

För att sammanfatta vår lista så är vår främsta rekommendation flaskvärmaren från Tommee Tippee. Om du vill kunna ha med dig en flaskvärmare på resan så är Thermobabys flaskvärmare den bästa.

Vad är en flaskvärmare

Det är en maskin som värmer upp bröstmjölk, välling, mjölkersättning och ibland även barnmatsburkar.

När man använder kastrull eller mikrovågsugn så finns det en risk för att drycken eller maten blir för varm. Barnet riskerar då att bränna sig, eller så måste man vänta en lång stund innan det är klart.

Det finns även en risk för att vitaminer och annan näring försvinner när man värmer upp flaskan.

En flaskvärmare är designad för att inte bli för varm och för att behålla så mycket näringsämnen som möjligt.

Det finns olika typer av flaskvärmare. Några går på batteri, andra kopplas in i eluttaget. Vissa modeller kan kopplas in i USB på din dator och en flaska i vår bäst i test-lista kan kopplas in i bilens 9V-uttag.

Vad är bra med flaskvärmare

Om man ser till Tommee Tippees flaskvärmare som toppar vår lista, så reglerar den temperaturen på flaskan på ett ypperligt sätt.

Man sätter i flaskan, väljer inställning baserat på om flaskan varit i kylen, frysen eller i rumstemperatur och sedan sätter man på den. Sen är det bara att vänta på att den ska bli klar. Man kan lämna den på eget bevåg utan att behöva oroa sig för att det kokar över eller att den blir för varm.

Några flaskvärmare indikerar att den är klar med hjälp av ljud och/eller tändande lampor. Efter det stänger de flesta av sig själva automatiskt. Ett par modeller har en timer så att man själv kan välja när den ska vara klar.

Eftersom flaskvärmare är specialiserade på nappflaskor och bröstmjölk/välling, så har man designat dem för att behålla så mycket näring som det går. Det är viktigt att bebisen får i sig alla vitaminer och mineraler. Temperaturerna i flaskvärmare är valda med det i åtanke.

Om du vill värma upp maten till din bebis mitt i natten, eller efter en stressig dag på jobbet – då är en flaskvärmare perfekt!


Läs också

Similar Posts