Så du är sugen på hur vi genomföra våra tester här på Barnfamilj.nu?

Inga problem.

På den här sidan går vi igenom exakt hur vi göra våra test och vilken process vi följer.

Hitta de bästa produkterna

För oss föräldrar finns det verkligen inget underskott av produkter och leksaker. Den ena mästrar den andra. I alla fall om man ska lita på produktbeskrivningarna.

Men verkligen är ofta en annan än vad som beskrivs när företagen försöker sälja saker till oss.

Då förlitar vi oss många gånger på vad folk på Internet säger. Vad är bra och vad är mindre bra. Vilka produkter och leksaker är värda att köpa och vilka är det inte.

Även här lider vi inte av ett underskott av recensioner, tester, åsikter och erfarenheter.

Kruxet är att det är svårt att lita på denna storm av ”recensioner”. Det har hänt att vi har provat en produkt som vunnit massvis av ”bäst i test”-utmärkelser, men som i själva verket varit helt värdelös.

Det är surt fördärvade pengar.

Därför startade vi Barnfamilj.nu, som en av Sveriges första sidor för recensioner och tester av saker för barn och föräldrar.

Vårt mål är att hjälpa dig att hitta den produkt som passar dig och din familjs behov bäst.

Vår process

För att våra tester och recensioner ska vara så breda och hjälpsamma som möjligt, följer vi en specifik process som vi har utvecklat. Så att vi hela tiden strävar efter en regelbundet hög kvalité.

Varje produkttest är inte den andra lik, men de följer alltid samma steg.

Det brukar i regel se ut på följande vis.

1. Hitta alla produkter. Vi gör djupgående research för att hitta de allra bästa och populäraste produkterna inom kategorin. Det innebär att vi går igenom flera olika medier väldigt noggrant.

2. Upp till test. I det här steget testar vi alla produkter systematiskt. Det händer att vi inte har tillgång till varje produkt, vilket gör att vi får förlita oss på andra recensioner och tester för att se vad andra konsumenter tycker.

3. Sök, sök, sök. Oavsett om vi testat produkten själva eller bara gjort research, så gör vi nu research på ALLA produkter. Vi går med ljus och lykta igenom Youtube-videos, forum, recensioner och tester över hela Internet för att se vad andra människor tycker om respektive produkt.

4. Sammanställ resultatet. Vi knyter nu samman säcken genom att sammanställa resultaten för varje produkt. Det innebär att både våra egna resultat och utomstående konsumenters resultat sammanfattas i en och samma text.

Som du ser så är utomstående testare och konsumenters inflytande väldigt stort i våra test. Eftersom våra smaker och erfarenheter kan skilja sig väldigt mycket, anser vi det vara superviktigt att vi inte bara delar med oss av vår egen åsikt.

På så sätt kan vi erbjuda dig en så bred och genuin recension av varje produkt som möjligt.

Vår research

I varje test så lyfter vi på varje sten för att hitta information om vad andra konsumenter tycker om respektive produkt.

Det innebär att vi inte alltid använder samma källor. Däremot finns det sidor vi oftare hittar information på än andra.

Exempelvis: Youtube, Familjeliv.se, Amazon.com, Babylist.com, whattoexpect.com och goodhousekeeping.com.

Språk är heller inte ett problem för oss på Barnfamilj. Vi har även möjlighet att komma åt recensioner som gjorts på spanska, franska, engelska, italienska, polska och tyska – bara för att nämna ett par.