Titta in här om du vill veta mer om hur vi recenserar produkter.

Bästa-gravidkudden

Bästa Gravidkudden 2022 – Bekvämt, avlastande och smart

Att vara gravid är ingen dans på rosor. Nacken och ryggen gör ont, man är illamående på morgonen och kan inte sova på natten. Känner du igen dig?

Som tur är finns det små tips och tricks för att förminska obehagskänslor och smärtor. Ibland kan man till och med bli kvitt dem helt.

I den här artikeln fokuserar vi på gravidkuddar.

Kuddar specifikt utformade för kvinnor med ett barn i magen. De är anpassade för att avlasta rygg, nacke, axlar och höfter. Ett måste för den som har en bulle i ugnen!

Bästa gravidkudden

Bäst i test

Bbhug me gravidkudde
Bästa budgetalternativ

Doomoo Gravidkudde

Vi har tidigare tittat på amningskuddar, som ibland även fungerar som en gravidkudde.

Men i den här guiden fokuserar vi enbart på kuddar för gravida kvinnor, även om några av dem kan användas av bebisen också.

Gravidkudden ska kunna anpassa sig utefter mammans kroppsform, för att på så sätt kunna ge en ergonomisk och bekväm ligg- och sittställning. Det ska vara avlastande för de kroppsdelar som gör ont – vare sig det är bäcken, axlar, nacke, mage eller rygg.

Bäst i test: Bbhug me gravidkudde

  • Solklar bäst i test-vinnare
  • Anpassningsbar & flexibel
  • Superskön!

En fantastisk kudde för gravida!

Det vi gillar mest med den här kudden är att du kan välja själv hur hård eller mjuk den ska vara. På vardera sida finns silikonringar som du kan dra bak och fram, vilket gör att innehållet i kudden blir tajtare eller lösare.

Kudden är utvecklad av tre kvinnliga kiropraktorer från Norge som specialiserar sig på muskel- och skelettproblem hos gravida och barn. Det märks. Ledordet är ”anpassningsbar”, då kuddens design och innehåll gör att den anpassar sig efter din kropp och dina behov.

Det är alltså inte en kudde som har en enda form. Utan du formar den enkelt utefter din kropp. Storleken på kudden är ett stort plus, då den kan användas som en helkroppskudde som du både kan ligga på eller krama om.

Du kan även binda ihop ändarna, så att kudden får en cirkelform där din bebis kan sitta eller ligga bekvämt.

Ett enkelt val och en klar bäst i test-vinnare! Om du vill ha en stor och skön kudde som formar sig efter din kropp – då är det här ett superbra val!

Bäst pris hos:


Bäst Budgetalternativ: Doomoo Gravidkudde stor

  • Stor och stabil
  • Skönt stöd
  • Billig

Även den här kudden fungerar både som gravid- och amningskudde. För dig som primärt ska använda den vid graviditet, så rekommenderar vi att du köper large. Kudden finns i mindre storlekar, men många kvinnor tenderar att vilja ha en större kudde de kan ligga på eller krama om när de är gravida.

Till skillnad från vår bäst i test-vinnare så har den här kudden en stabil och fast U-form. Kudden är mjuk, men har en fasthet som gör att den kan hjälpa till att stabilisera både nacke och rygg. Ett skönt stöd för den som behöver vila ett tag.

Kudden är fylld med prasselfria EPS-kulor, vilket är ett måste när det kommer till kuddar. Du kan vrida och vända på dig utan att det låter högt.

Doomoos gravidkudde är effektiv i den mening att den kan användas av fler i familjen än bara mamma. Så även efter graviditeten kommer den väl till hands, framförallt för bebisen.

Passformen är skön, tyget är lent och kudden är mjuk men ändå stabil. Ett riktigt bra val av kudde för dig som vill koppla av, pusta ut och ladda upp batterierna.

Starkt rekommenderad!

Bäst pris hos:


Varför en gravidkudde är bäst för dig

Många undrar vad som skiljer en vanlig kudde från en gravidkudde. Även om det finns vanliga kuddar som skulle kunna fungera bra för gravida, så är gravidkuddar oftast att föredra.

En gravidkudde är speciellt utformad för att passa en gravid kvinnas behov. Kuddarna är oftast stora, har ett extra lent tyg och är ergonomiska. Eftersom en gravidkuddes uppgift är att avlasta kroppen så är det viktigt att kudden är anpassningsbar och flexibel. Den ska kunna passa kvinnor av alla storlekar och former.

Vår bäst i test-vinnare är exempelvis utvecklad av 3 norska kiropraktorer vars specialområde är just gravida kvinnor. Få vanliga kuddar, om ens någon, kan konkurrera med ”Bbhug me”.

Om du söker tips på hur man ligger med en kudde och tar sig upp för sängen så har Region Östergötland en väldigt informativ artikel här.

Gravidkuddar kan användas av alla

De flesta gravidkuddarna kan också användas av framtida bebisen också. Det är inte helt ovanligt att gravidkuddar också fungerar som amningskuddar. Man lägger helt enkelt kudden i knäet, så att bebisen kommer högre upp mot bröstet.

På så sätt ligger bebisen bekvämt, samtidigt som du slipper böja dig och sitta i konstiga positioner som skadar din kropp.

Även om kuddarna är speciellt utformade för gravida kvinnor, så går den givetvis att användas av alla andra i familjen också. Eftersom de är gjorda med ergonomi i åtanke, så kan även pappa och äldre barn dra nytta av kudden.


Läs också

Similar Posts