Titta in här om du vill veta mer om hur vi recenserar produkter.

Mamma-med-barnvagn

Bästa Barnvagnen 2022 – Stort bäst i test för varje budget

Att leta barnvagn för första gången är spännande. Man vill ha den snyggaste, säkraste och skönaste vagnen till sin nykomna lilla bebis. De andra föräldrarna kommer att bli avundsjuka! Ja, tills man inser vad en barnvagn faktiskt kostar. I den här guiden listar vi de bästa barnvagnarna – för varje budget!

Oroa dig inte, du kan fortfarande imponera!

Att leta barnvagn är nästan ett heltidsjobb. Man vill vara garanterad att vagnen är säker och att bebisen ligger mjukt och skönt. Samtidigt vill man inte spendera en hel månadslön på en barnvagn.

Vi gav oss ut för att hitta de bästa barnvagnarna där ute.

Bästa barnvagnen

Bäst i test

UPPAbaby Vista
En av de populäraste

Stokke Xplory
Bästa budgetalternativ

B-Motion 3 Plus

Vi har granskat de populäraste vagnarna in i minsta detalj.

När vi lyckats filtrera ut alla mindre bra barnvagnar, så ställde vi de bästa mot varandra i en sista duell för att se vilka som är bra nog för att hamna på vår bäst i test-lista.

Det förvånade oss att se hur många bra barnvagnar det faktiskt finns nuförtiden. Så naturligtvis räcker det inte med att bara lista de främsta barnvagnarna, vi hjälper dig också att navigera och hitta den barnvagn som passar dina behov bäst.

Vi har framförallt tittat på:
Kvalitet
Säkerhet
Pris
Design

UPPAbaby Vista barnvagn – Bäst i test

 • Mycket utrymme
 • Högsta kvalitet
 • Enkel att manövrera

Det är lite svårt att veta i vilken ände man ska börja – den här barnvagnen har nämligen allt.

Man känner direkt att vagnen är gjord för högsta möjliga kvalitet, kontroll och säkerhet. Den är enkel att styra och väldigt stabil.

Något vi älskar med den här vagnen är hur rymlig den är, framförallt på undersidan. Du kan i princip gå och storhandla, utan att behöva släpa hem kassar och påsar – allt får plats under vagnen.

En annan fantastisk sak med Vista är att den kan transformeras till en syskonvagn. Man sätter helt enkelt fast ett till säte. Sittdelen går att justera, så den kan riktas fram och bak, beroende på vad du och din bebis föredrar för dagen.

De punkteringsfria hjulen rullar på bra och klarar alla typer av underlag som du kan tänkas rulla vagnen på. Hjulen är en av anledningarna till vagnens stabilitet, men också lätthet att manövrera – även med en hand.

UPPAbaby är ett av de kändaste företagen när det kommer till barnvagnar. Alla ”vill ha en UPPAbaby”, på grund av deras höga kvalitet och funktionalitet. Så med den här vagnen, som är en av deras bästa, kommer också ett ganska högt pris. Vi hade gärna sett att den kostat lite mindre.

Kvaliteten är vad som separerar UPPAbaby Vista från andra barnvagnar. Man har tänkt på allt in i minsta lilla detalj. Det innebär en lång livslängd och hög säkerhet. Perfekt för dig som vill använda den till fler barn än ett, eller om du vill sälja vagnen vidare när du är klar med den.

Om du vill ha det bästa av det bästa, med en säkerhet, flexibilitet och livslängd som få kan mäta sig med – då är det här en suverän vagn. Designen är snygg och funktionell. Enkel att manövrera med en hand. Vi älskar det stora utrymmet under vagnen!

Bäst pris hos:


Stokke Xplory – En av de populäraste

 • Flexibel och justerbar sits
 • Genomtänkt design
 • Väldigt höga betyg

När vi gör research och läser andra konsumenters recensioner och tester så är det alltid en modell som sticker ut ur mängden, i positiv bemärkelse. Det är alltid en modell som har mycket högre betyg och fler röster än alla andra.

När det gäller barnvagnar så är Stokke Xplory den produkten.

Stokke är ett bra märke som ofta dyker upp när vi testar barnprodukter och den här gången har de sannerligen lyckats pricka rätt.

Anledningen till varför vi och många andra älskar vagnen är dess flexibla och genomtänkta design. Sitsen går att höja och sänka, vilket ger möjligheten till att komma sitt barn närmre och få ögonkontakt under promenaden.

Den justerbara sitsen gör också så att bebisen kan komma i jämnhöjd med bordet när ni besöker restaurangen. En unik och tillika genial detalj som ger oss helt andra förutsättningar och möjligheter.

Bromsarna på vagnen är pålitliga och effektiva. De har en orange färg, så man ser direkt om bromsen är på eller ej.

Solskyddet täcker mycket bra och håller bebisen borta från direkt solljus, vilket är otroligt uppskattat när sommaren och solen är som varmast.

Två saker vi inte gillar med vagnen är att hjulen känns ganska små och att vagnen, trots att den är hopvikt, är ganska stor. Vi hade gärna sett att hjulen var större och att den tog upp mindre utrymme i bagageluckan på bilen när den är hopfälld.

Hjulens storlek gör att vagnen inte klarar alla underlag så bra som man hade kunnat hoppas. Om du går i sand eller på asfalt med mycket sprickor så kan det bli lite skakigt. För dig som bor ute på landet så rekommenderar vi en annan barnvagn, men om du bor inne i stan eller i en mindre by så är det inga problem.

En bekväm barnvagn med en unik flexibilitet. Otroligt snygg design, men ganska klumpig när den är hopfälld. Man får med väldigt många tillbehör, så som regnskydd, myggskydd, förvaringsväska och babydyna. Barnvagnen har en smart och genomtänkt design, vilket också gör den till en av de bästa. Varmt rekommenderad!

Bäst pris hos:


Cybex Balios S – Enkel styrning

 • Djup korg
 • Väldigt liten när den är hopfälld
 • Sitsen är högt upp

Hjulen på den här vagnen är några av de bästa. De har skön fjädring, bakhjulen är stora och grova och framhjulen är enkla att styra med.

Faktum är att Balio S är en av de vagnar som har bäst navigering, trots att den kostar hälften så mycket som toppvagnarna. Hjulen och dämpningen har finjusterats med sådan precision att vagnen inte kan beskrivas som något annat än ett kap.

Korgen på undersidan är väldigt djup, vilket gör det möjligt att fylla den med allt från stora och fluffiga gosedjur, till väskor och matvaror. Inget gör en förälder gladare än när tillverkare producerar saker som har extra utrymme för väskor, blöjor och matsäck.

Vi försökte hitta något negativt med den här vagnen, men det var svårt och vi hittade bara en sak som hade kunnat förbättras. Vi såg en instruktionsvideo som visar hur enkelt man fäller ihop vagnen, men i verkligheten så behövs lite mer tryck och kraft. Det går att fälla ihop den och man behöver inte förstöra något, men det hade kunnat vara lite enklare.

Trots det så är vagnen förvånansvärt liten när man väl har fällt ihop den. Den är ganska stor och robust i sin helhet, men man har lyckats designa den på ett väldigt smart sätt, så att när den viks ihop blir den väldigt liten. Perfekt för dig som reser mycket eller behöver transportera vagnen i bilen.

En annan sak vi älskade med Balio S är att sitsen sitter ganska högt upp från marken. Det ger en närmre känsla med bebisen och man har lättare att få ögonkontakt. Det känns också renligare, eftersom barnet kommer längre bort från smutsen som finns på marken.

Trots det billiga priset så är vagnen en av de bästa. Den är superenkel att sätta ihop, lätt att styra och det finns mycket utrymme på undersidan för att förvara saker. Även om det kan vara lite krångligt att fälla ihop den, så blir den väldigt liten och enkel att transportera. Ett stort plus för de utmärka hjulen, samt att sitsen sitter högt upp från marken. Ett kap!

Bäst pris hos:


Britax B-Motion 3 Plus – Bästa budgetalternativet

 • Bra för ”off road”
 • Superlätt att fälla ihop
 • Snygg design

En snygg barnvagn med modern design.

Till en början var vi osäkra på den här vagnen. Den är tung i jämförelse med andra vagnar, men som tur är har den många andra fördelar som överväger tyngden.

Först och främst är vagnen jättelätt att bygga ihop. Byggandet består i princip av att klicka i chassit och korgen med ramen och hjulen. Instruktionerna är lika simpla som enkla att genomföra. Till och med vi som har tummen mitt i handen fixar det på nolltid.

Det andra vi noterade och som gjorde vagnen till en av våra favoriter, är dess balans och  hjul. Man har konstruerat vagnen så att den klarar de flesta väderförhållanden och underlagen med bravur. Däcken är stora och luftfyllda med en skön fjädring både bak och fram.

Du kan alltså gå runt med vagnen i sand, på grus och i skogen utan några problem. Många konsumenter beskriver den som ”perfekt för off-road”, och vi håller med!

Lika lätt som vagnen var att sätta ihop, lika fort och smidigt går den att fälla ihop och stuva in i bagaget på bilen.

Vagnen är en av de billigaste, men kvalitets- och funktionsmässigt så skulle den kunna kosta det dubbla. Så den är definitivt ett kap för dig som vill vara ekonomiskt, men samtidigt inte vill kompromissa med kvalitet och användbarhet.

En bra barnvagn till ett billig pris. Den är lite tyngre än många andra, men det bidrar till stabiliteten och hjulens grepp i marken. Den fungerar bra ”off road”. Superlätt att fälla ihop. Hjulen har en riktigt bra fjädring, till både din och din bebis fördel. Det finns också en varukorg på vagnen.

Bäst pris hos:


Phil and Teds Mod – Bra för nyfödda bebisar

 • Mjuk och skön sits
 • Kompakt
 • Ställ om från liggvagn till sittvagn

Många föräldrar har ingen som helst koll på Phil and Teds. Man känner till Britax, UPPERbaby och liknande företag. Men Phil and Teds är ganska anonyma för många, i alla fall när det kommer till barnvagnar.

Även om vi har sett tillverkaren tidigare, så blev vi ganska överraskade över deras barnvagn ”Mod”.

Det första ordet som dyker upp är: behändig. Dels är själva designen slank och smidig, men också känns den väldigt simpel och skön att hantera och fälla ihop.

Inget mer bråkande med flärpar som vägrar släppa, lås som inte sätts på och metalldelar som måste trycks in med våld för att fällas in. Inget mer bökande med att inte få plats heller. För dig som bor högt upp i ett lägenhetshus, som bor trång eller helt enkelt vill effektivisera din vardag – den här vagnen är som gjord för dig!

Själva sitsen är jättemjuk och skön för din bebis. Vagnen fungerar för barn upp till 20 kg, vilket är runt 4 års ålder.

Något vi gillar med vagnen är att den enkelt kan ställas om till en liggvagn. När vi läst recensioner skrivna av andra konsumenter, så märker vi att de flesta har använt vagnen från att deras bebis är nyfödd till 4 års ålder. Och vi förstår varför – den är som gjord för nyfödda bebisar att växa i.

Trots att vagnen är(och ser) väldigt slank, så känns den stabil och pålitlig. Man har distruberat vikten på ett bra vis i vagnen och i kombination med de kraftiga hjulen så blir det allt annat än ”hoppigt”. Man har lagt mycket kvalitet på just hjulen, vilket har gjort att vagnen går att använda på alla möjliga tänkbara underlag.

En av våra favoriter. Den har en smal och stilig design, men är samtidigt väldigt stadig och pålitlig. Enkelheten är vad som gör barnvagnen unik. Den är superlätt att fälla ihop och att färdas med. Just smidigheten är vad vi gillar mest. Trots det billiga priset är Mod av riktigt hög kvalitet, framförallt hjulen. Vi rekommenderar den starkt!

Bäst pris hos:

Jollyroom.se


UPPAbaby Cruz – En superbra lättviktare

 • Väldigt lätt
 • Exklusiv design
 • Väldigt populär

Man skulle kunna säga att Cruz är vår bäst i test-vinnares (Vista) lillebror.

Barnvagnen är i prisklass budget/mellan, men är trots det uppe och stångas med de allra dyraste vagnarna.

Vagnen väger väldigt lite och är därför också superenkel att kontrollera. Det innebär att det kan bli lite bullrigt vid ojämna ytor, så det är ingen vagn vi rekommenderar för skogspromenader. För en promenad runt parken eller i centrum så är den däremot perfekt!

Det finns mycket utrymme under sätet för att transportera väskor, mat och annat som du behöver ha med dig ut.

Rent utseendemässigt är vagnen snygg och modern. UPPAbaby har ett bra öga för design och den här vagnen ser ut som deras modeller i högsta prisklassen.

Du kan med enkelhet fälla ihop och fälla ut vagnen med bara en hand.

Precis som alla andra UPPAbaby-vagnar så har den här fått väldigt goda omdömen av konsumenter och experter. Trots att den kostar ett par tusenlappar färre än storbrodern Vista, så har man inte på något sätt kompromissat med vare sig funktioner eller kvalitet. Vagnen känns riktigt bekväm och pålitlig.

En superbra barnvagn till ett bra pris. Den är mycket lättare än de flesta andra och har en exklusiv design. Även den mest otekniska person kan fälla ihop och fälla ut vagnen utan problem. Vagnen är vår bäst i test-vinnares (Vista) lillebror – och den lever verkligen upp till namnet. Starkt rekommenderad!

Bäst pris hos:


Joolz Day 3 – Ergonomisk och exklusiv

 • Riktigt grymma hjul & fjädring
 • Luftventilation för bebisen
 • En av de bästa

Det första vi la märke till är utseendet. Day 3 från Joolz är fruktansvärt snygg! Vi gillar looken skarpt. Det är en given konversationsstartare i lekparken!

Om man bortser från det ytliga, så är det en välkonstruerad och högpresterande barnvagn.

Vagnen kan användas som både liggvagn och sittvagn. Något vi älskar med den här modellen är luftventilationen som du kan zippa upp och zippa ner. En välkommen funktion under sommaren, men även vintern när det är kallt och man vill stänga ute kylan.

Hjulen är en sak som hamnade högt upp på vår lista. Gummihjulen är väldigt kraftfulla och hanterar vartenda underlag utan några problem. Fjädringen är också riktigt bra och ger ett litet gung till vagnen. Både hjulen och fjädringen gör att barnet kan sova gott, oavsett kvaliteten på underlaget ni går på.

Själva sitsen är väldigt bekväm och ergonomiskt konstruerad. Kombinera det med fjädringen och hjulen, så har du en riktig vinnare vad gäller bekvämlighet för ditt barn.

Men om det smakar så kostar det, tyvärr, också. Vagnen kostar en del och inte alla vill spendera den här typen av pengar på en barnvagn. Kvaliteten är utan tvekan hög, men priser drar ner betyget en del.

Maxvikten för vagnen är 15 kilo.

En riktigt bekväm barnvagn för din bebis. Du kan rulla vagnen på vilket underlag som helst utan några problem. Om du är redo att betala för en barnvagn i högsta prisklassen, så är det här ett bra val. Den är otroligt snygg, samtidigt som den är gjord av material av mycket hög kvalitet. Helt klart ett bra val!

Bäst pris hos:

Babyland.se


Hitta bästa barnvagnen för dig

Att hitta en bra barnvagn som täcker alla ens behov är inte det lättaste. Framförallt inte när man väntar sitt första barn. Då vill man ha allt och lite till.

Innan vi går vidare med tips på vad man ska tänka på innan man köper en barnvagn, så rekommenderar vi den här artikeln om barnvagnar och säkerhet. Vi rekommenderar även TheBumps guide till barnvagnar baserat på ålder, du hittar den här.

Här är några viktiga saker att tänka på när du ska köpa en barnvagn.

Vart kommer barnvagnen användas

Närmare bestämt: vilket underlag kommer ni att promenera mest på? Om ni ofta går i skogen så är det viktigt att ni köper en barnvagn med rejäla hjul och ett stabilt chassi.

Om ni endast kommer att promenera på nylagd asfalt runt parken och bostadsområdet, så behöver barnvagnen inte de grövsta hjulen med mest fjädring. Det är givetvis bra att ha, men det finns ingen anledning att betala extra för det om grejerna inte kommer till användning.

Höjden på barnvagnen

Om en av föräldrarna är kort och den andre är lång, så kan det bli problem om den korta föräldern har köpt en liten barnvagn. Den långa föräldern kommer med största sannolikhet aldrig använda den, alternativt få ont i ryggen. Kolla specifikationerna för modellen ni tittar på, för att se att den passar båda föräldrarna.

Nuförtiden finns det barnvagnar med handtag som går att justera.

Sittvagn och liggvagn

Det är fantastiskt att kunna ha en sittvagn och liggvagn i ett. Det är mycket smidigt! Men kom ihåg att sittvagnen används mycket, mycket mer än liggvagnen.

Även om liggvagnen givetvis ska vara bekväm och säker, så är det bäst att rikta mest fokus på sittvagnen då den kommer att användas mer.

Läs tester av barnvagnar

I vanlig ordning är det alltid viktigt att läsa vad andra konsumenter tycker om varje produkt. När man läser produktbeskrivningen så låter allt som guld och gröna skogar. Men när man sätter barnet i vagnen så börjar felen och problemen uppenbara sig.

I vår bäst i test-lista har vi inte bara granskat varje barnvagn noga, vi har även läst andra människors tester, recensioner och rekommendationer. För att du ska slippa hoppa runt mellan olika sidor, så har vi sammanfogat och sammanfattat allt i den här guiden.


Läs också

Similar Posts