Titta in här om du vill veta mer om hur vi recenserar produkter.

Bebis-på-skötbord

Bästa Skötbordet 2022 – Stort test av populära skötbord

En småbarnsförälder spenderar många timmar på att byta blöjor. Fram till din bebis 1-årsdag, så har drygt 2400 blöjor använts och kastats. Det är en hel del blöjbyten! För att underlätta dessa byten, så kan det vara bra att investera i ett skötbord. I den här guiden har vi tagit fram de bästa skötborden för i år. Vilken blir din favorit?

Det är fullt möjligt att genomföra eventuella byten på sängen, i bilen eller på soffan – men det är inte alltid så ergonomiskt, säkert eller effektivt. De föräldrar som har tillräckligt med utrymme där hemma brukar därför investera i ett skötbord för att göra blöjbytet så enkelt och säkert som möjligt.

Nuförtiden kan ett skötbord se ut som en byrå, vilket gör att det kan stå framme i vardagsrummet och du kan dekorera den med gulliga och fina saker. För att inte nämna att majoriteten av skötborden har lådor där du kan förvara saker – och de behöver inte bara innehålla blöjor, våtservetter och puder!

Så vilket är det bästa skötbordet? Det har vi tagit reda på!

Bästa skötbordet

Spar mycket utrymme

Carena Gålö
Snyggast design

Troll Lukas

Skötbord kan underlätta blöjbytet en hel del. Du slipper onda axlar, böjd rygg och du slipper springa runt i huset och leta efter papper, puder, blöjor och annat. Allt finns redan i skötbordet. Men framförallt är skötborden väldigt säkra.

Bäst i test: Troll Lux HM skötbord

 • Bra pris
 • Avtagbara hjul
 • Väldigt stabil

Det här är ett perfekt exempel på varför man inte ska köpa saker utefter enbart priset. Det här skötbordet landar prismässigt någonstans mellan budget och mellan. Trots det är skötbordet en av de populäraste modellerna med en utmärkt funktionalitet och kvalitet.

Som du kan se på bilden så finns det två hyllor och en låda precis under skötbordet. Själva konstruktionen känns väldigt stabil och stadig, det är inte ett bord som rubbas eller går sönder i första taget. Stabiliteten och kvalitén har blivit lite av ett kännetecken för Troll’s produkter.

Det finns avtagbara hjul som gör det enkelt att antingen stationera skötbordet permanent på en plats, eller rulla bordet till ett annat rum. Ett smidigt sätt att förflytta bordet på.

En självklar bäst i test-vinnare. Den har mycket utrymme, hög säkerhet, är enkel att förflytta och materialet är väldigt stabilt. Trots det är bordet mycket billigare än andra skötbord som är på samma nivå kvalitetsmässigt. En oerhört prisvärd produkt som har allt du behöver!

Bäst pris hos:


Spar Utrymme: Carena Gålö väggskötbord

 • Placeras på väggen
 • Mycket utrymme på insidan
 • Snygg

Det är inte alltid lätt att hitta plats för ett skötbord där hemma. I sådana fall är det här ett förträffligt alternativ. Den sitter nämligen på väggen och inte på golvet.

Inte nog med att skötbordet inte tar upp någon plats på golvet, du kan dessutom stänga luckan när du inte använder den. Med andra ord tar den upp minimalt med plats.

Även om den tar upp väldigt lite plats, så är skötbordet stort och har mycket utrymme på insidan. När du öppnar bordet så har du själva skötbordet, samt två hyllor där du kan förvara saker.

Skötbordet är superbra, men det finns en sak vi inte är så nöjda med. Det är är att den är lite otymplig att montera. Men det är förståeligt med tanke på produktens storlek och design. Se därför till att ni är två stycken vid monteringen.

Allt-som-allt ett mycket bra skötbord. Det sparar otroligt mycket plats och vi älskar designen och funktionaliteten. Den är dessutom snygg, så man kan ha den hängandes i vardagsrummet utan att skämmas. Ett utmärkt val av skötbord för dig som vill spara utrymme där hemma men fortfarande vill ha ett skötbord av hög kvalitet. Materialet är gjort av Skandinavisk björk, så det är väldigt stabilt och robust.

Bäst pris hos:


Snyggast Design: Troll Lukas skötbord

 • Passar in i varje hem
 • Hög kvalitet
 • Lång livslängd

Redan vid första ögonkastet blev vi helt sålda på det här skötbordet. Modellen finns i vit version och i natur (trä). Den sistnämnda är dyrare, men ack så snygg! Om du letar efter ett skötbord som har både bekvämlighet, funktionalitet och en snygg design – då finns det ingen bättre!

På undersidan har du två stora hyllor och en låda som du kan dra ut. Det räcker och blir över för att förvara allt blöjrelaterat som du kan tänkas ha där hemma.

Precis som vanligt är bordet gjort av Skandinavisk björk, så konstruktionen är väldigt stabil och trygg. Man har även använt lim och färg som är miljövänligt och fritt från gifter. Den vita varianten är snygg och kostar ungefär 500 kronor mindre än natur-varianten – som är ännu snyggare.

Ett bra skötbord av hög kvalitet. Materialet är stabilt och tryggt, vilket bådar gott för bordets livslängd. Färgen och designen är otroligt snygg och passar in i vilket hem som helst. Du har mycket utrymme och får plats med allt du behöver, plus lite till. Definitivt ett av våra favoritbord då den verkligen har allt. Ett bra köp!

Bäst pris hos:


Bra Alternativ: Baby Dan Alfred

 • Funktionell
 • Stilren
 • Etablerad tillverkare

Tro inte att vi missat det danska företaget Baby Dan’s eminenta skötbord ”Alfred”. Det är ett snyggt och prydligt skötbord gjort i furu. Precis som Troll’s skötbord, så har man designat bordet så att det finns två hyllor och en låda.

Om du har köpt babysaker från Baby Dan tidigare och varit nöjd, så kommer du att fortsätta vara det efter att ha använt det här skötbordet. Det är stabilt, snyggt och funktionellt.

När vi gjorde research på den här modellen så har vi bara hittat ett negativt omdöme, och den kunden förklarade att skötbordet var dåligt förpackat och hade därför lämnat svarta märken på ytan. Vi har däremot inte hittat någon som delat den erfarenheten, så förhoppningsvis var det en enskild och isolerad händelse.

Ett bra alternativ till de andra skötborden i vår bäst i test-lista. Bordet är snyggt och stilrent, den vita färgen stärken känslan av prydlighet. Själva konstruktionen känns säker, mycket tack vare valet av material – furu. Våra danska grannar på Baby Dan får tummen upp av oss för det här skötbordet.

Bäst pris hos:


Hitta det bästa skötbordet för dig

När du ska köpa ett skötbord så är det viktigt att modellen passar dig och ditt barn. Du vill gärna inte beställa hem ett bord, för att redan vid första blöjbytet inse att du får ont i axlarna för att bordet är för lågt.

För att du ska kunna hitta det skötbord som passar dig bäst, så rekommenderar vi att du tänker på följande saker.

Höjden

Att köpa ett bord i miniatyrstorlek kommer att förstöra din rygg och dina axlar, om du är lång. Se till att du kollar på måtten innan du beställer någonting.

Vår bäst i test-vinnare, Troll Lux HM, är perfekt för alla möjliga längder. Detta då de avtagbara hjulen kan göra så att skötbordet höjs eller sänks.

Priset

Skötbord är inte alltid nödvändiga att ha. Det lite av en lyx som du egentligen inte behöver. Det är lite som bokhyllor, du behöver dem egentligen inte. Du kan lägga böckerna i lådor eller under sängen – men det underlättar att ha en bokhylla. Se därför till att du gör en budget innan du börjar handla skötbord.

Det finns bord för över 3000 kronor och de finns bord runt tusenlappen. Lägg upp ett tak för hur mycket bordet får kosta, annars finns det risk för att du köper något som kostar mer än du egentligen hade velat betala.

Mobilitet

Finns det hjul på skötbordet? Går bordet att vika ihop? Kommer du att behöva förflytta skötbordet till ett annat rum – eller vill du resa med bordet? Det är viktigt att vara förberedd och veta på vilket sätt ni kommer att använda skötbordet på. Du vill inte köpa ett tungt och otympligt bord utan hjul, för att sedan inse att du helst skulle vilja använda det i olika rum under dagen.

Avgör hur mobilt du vill att ditt skötbord ska vara.

Stilen

Vill du ha skötbordet i vardagsrummet? Ska den stå i badrummet? Om all annan inredning är vit så vill du nog att även skötbordet är vitt och inte svart.

Det här brukar de flesta redan ha tänkt på i förväg, men för säkerhetsskull nämner vi det ändå: tänk på hur skötbordet kommer att se ut i ditt hem. I vår bäst i test-lista hittar du Troll’s skötbord Lukas, och det är otroligt snyggt. Det passar garanterat in i de flesta hem!

Skötbordets säkerhet

Ett skötbord ska bara användas när du byter bebisens blöjor. Med andra ord är du hela tiden närvarande och har ditt barn under uppsyn. Men olyckor kan ändå inträffa, så se till att du granskar hur tryggt skötbordet är.

Du vill ha ett skötbord som är relativt tungt och stabilt, samt har kortare väggar runtom så att barnet inte kan rulla ut. De allra bästa skötborden brukar vanligtvis vara gjorda av trä, då det ger en stabilitet som de flesta andra material inte kan erbjuda.

Tester av skötbord

Precis som alltid: läs recensioner och tester av skötbord. När man beställer något över Internet så kan man inte känna och prova produkten innan köpet, utan man måste förlita sig på vad andra tycker och säger. Se därför till att du läser vad andra konsumenter skriver, precis som du gör nu.

Vi har gjort jobbet åt dig. Vi har läst och studerat alla möjliga videos, tester, recensioner och foruminlägg för att se vad användarna tycker om respektive produkt. På så sätt slipper du hoppa runt mellan olika sidor och videos. Allt finns samlat här, på en och samma plats.


Läs också

Similar Posts