Titta in här om du vill veta mer om hur vi recenserar produkter.

Bästa badrumspallen för barn 2022 – Bäst i test barnpallar

De bästa sakerna i livet är oftast de simplaste sakerna. En så enkel sak som en badrumspall kan innebära att ditt barn tar ett stort kliv (upp) mot att göra fler och fler saker på egen hand. Borsta tänderna, sitta på toaletten eller diska sin tallrik – möjligheterna är oändliga. I den här guiden hjälper vi dig att leta rätt på den badrumspall som passar dig och ditt barn bäst. Du kommer att bli chockad över resultaten!

En mamma på vår redaktion besökte för ett år sedan en barndomsvän som själv har tre barn. Under middagen började man diskutera barnsaker och ett av barnen ville stolt visa sin badrumspall som gör det möjligt för honom att själv gå på toaletten.

Om man är teatralisk skulle man kunna beskriva pallen som en dödsfälla.

Plasten var mjuk och på undersidan finns inget gummi. När barnet ställde sig på pallen så böjde sig hela ovansidan, så att det såg ut som att barnet skulle braka igenom när som helst. När den lilla pojken stolt klev av pallen så gled den åt sidan, eftersom den saknade halkskydd på undersidan.

Man vill inte ens föreställa sig vad som kan hända på en sån pall!

Bespara dig och ditt barn obehagliga incidenter på dåliga badrumspallar. Dags att kolla vilka modeller som faktiskt är värda att använda.

Bästa badrumspallen

Bäst i test

Babybjörn Barnpall
Väldigt stabil och säker

Ubbi Pall

Även om badrumspallar är simpla konstruktioner, så måste de uppfylla ett par kriterier för att vi ska anse dem vara prisvärda.

Pallen ska vara gjort av ett material som tolererar att en vuxen står på den. Inte för att en vuxen ska stå på den, men för att kunna garantera att pallen inte går sönder av att ett barn står eller hoppar på pallen.

Designen är också viktig, då vi vill att pallen ska stå stabilt och säkert på ett och samma ställe. Om den vinglar eller glider runt på badrumsgolvet så finns det en risk att barnet ramlar av.

Slutligen har vi även tittat på priset. Återigen, badrumspallar är simpla konstruktioner som inte kostar speciellt mycket att producera. Vi vill därför hålla oss under 500 kronor.

Babybjörn Barnpall – Bäst i test

  • Många färger att välja bland
  • Hög säkerhet
  • Pålitlig

Babybjörn är ett ess i rockärmen för oss småbarnsföräldrar. De har pålitliga och snygga produkter till ett bra pris. När det kommer till badrumspallar så råder det inga tvivel om att den här modellen är en av de bästa.

Först och främst så är pallen gjord av Polypropen (PP), vilket är ett återvinningsbart plast som är extremt slitstarkt och hållbart. På undersidan har man satt fast gummifötter och halkmatta. Med andra ord en otroligt säker pall att stå på.

Designmässigt så slår den de flesta andra också. Toppen och foten av pallen är vit, medan kroppen enfärgad. På sidan av pallen finns bilden av en gullig liten björn.

Det finns massvis med färger att välja på. Bland annat i: turkos, lila, grön, rosa och vit.

Våra favoriter blev den vita och rosa.

Den här pallen är stabil, hållbar, väldigt säker och dessutom snygg. Helt klart en av de mest prisvärda barnpallarna och nästan ett måste för alla barn som behöver nå upp till toalettsitsen eller handfatet på egen hand. Varmt rekommenderad!

Bäst pris hos:


Ubbi Pall – Väldigt stabil och säker

  • Väldigt stabil
  • Prisvärd
  • Enkel att transportera

En oerhört stabil badrumspall som tävlar med Babybjörn om förstaplatsen som bäst i test.

Ubbi’s pall har gummi på ovansidan så att barnet har ett stabilt och säkert fotfäste på pallen. På undersidan har man också placerat halkfritt gummi, vilket gör att hela pallen står tryggt och stabilt.

Trots att pallen klarar av upp till 90 kg, så är det en förvånansvärt lätt pall att bära runt på. Den väger bara 1,5 kilo och har en kompakt design som gör att du med enkelhet kan ta med den på resan eller utflykten.

Vi har gärna sett att det fanns fler färger att välja på än bara grå.

Den här pallen från Ubbi håller precis lika hög kvalitet som Babybjörns pall. Vi rekommenderar därför att du väljer den pall som du tycker ser snyggast ut, eller om du ser att någon av dem är på REA. Om du väljer Ubbi’s pall så har du definitivt gjort ett bra och tryggt val. Starkt rekommenderad!

Bäst pris hos:


Bara två badrumspallar i vårt bäst i test

Vi förstår att det ser konstigt ut och vi hade gärna velat fylla ut listan med fler alternativ. Men utbudet gör det inte alltid möjligt.

Vi recenserar och rekommenderar enbart produkter som vi vet är bra. Om vi hittar en modell som är halvdan, med ett par negativa egenskaper, så nämner vi den inte.

När det kommer till badrumspallar för barn så är säkerheten extremt viktig. Otäcka olyckor kan inträffa om barnet använder en barnpall som inte är av god kvalitet. I vårt test hittade vi två badrumspallar som såg bra ut och som hade ett bra pris – men de saknade gummi på undersidan!

Halkskydd är ett måste när det kommer till barnpallar. Saknar pallen gummi på undersidan så har den inget att göra i vår bäst i test-lista.

Vi kompromissar aldrig med säkerhet.

Vilken barnpall ska man välja?

Även om vi ”bara” har två alternativ i vårt bäst i test, så kan det vara svårt att bestämma sig ändå. Så vilken ska man egentligen köpa?

Först och främst: både Ubbis och Babybjörns badrumspall är kanonbra. De båda har halkskydd, en snygg design, hög säkerhet och är enkla att transportera.

Vi rekommenderar att du väljer den pall som:

  • Du tycker är snyggast
  • Är inom din budget

De båda kostar ungefär lika mycket, men ibland finns en av dem på REA och är därför billigare. Annars är det mest utseendet som skiljer de två åt. Välj den du tycker ser snyggast ut. Eller varför inte låta ditt barn titta på dem och själv bestämma? Det kommer definitivt att skänka ditt barn en hel del glädje att få vara med i beslutsfattningen.


Läs också

Similar Posts