Titta in här om du vill veta mer om hur vi recenserar produkter.

Sparkbil

Bästa Sparkbilen 2022 – 11 Bäst i test sparkbilar

Att kunna köra runt med sin egen bil, det är definitionen av lycka! Vi har testat de populäraste sparkbilarna, sållat ut de dåliga och recenserat de bra. Resultatet blev 11 riktigt roliga sparkbilar! Vilken blir ditt barns favorit?

Precis som många andra leksaker så är det mer än bara underhållning. Det är som med garderoben i Narnia, som öppnar upp till en helt ny värld. Att få ha sitt eget lilla fordon, precis som mamma och pappa, bjuder in till så många äventyr och utforskningsmöjligheter.

Men det är inte bara ren underhållning. En sparkbil innebär också att barnet tränar och utvecklar sina muskler, framförallt ryggen och benen. Sparkbilen ger även en förståelse för sin omgivning och hur världen fungerar. Ju hårde man trampar, desto snabbare går det – men det innebär också att krockar kan bli hårdare.

Bästa sparkbilen

Det råder inga tvivel om att sparkbilar är givande på alla möjliga sätt. Vilket också är anledningen till varför i princip varje barnfamilj sedan 20 år tillbaka har minst en sparkbil i hemmet.

Vi har därför låtit de populäraste modellerna duellera mot varandra, i en kamp om vilken sparkbil som är bäst. Här är våra 11 topp-favoriter!

Bobby Car NEXT – Bäst i test

Små bilälskare kommer att bli extatiska över den här sparkbilen från Bobby Car. En ny och förbättrad version lanserad till 45-årsjubileet av den klassiska Bobby-bilen.

Bilen erbjuder flera roliga interaktiva delar med LED-ljus på framsidan som styrs via en touch-sensor på instrumentbrädan och en elektronisk tuta. Man kan nästan ta på barnens stolthet när de tar sig fram på den här sparkbilen.

Den har dessutom en öppningsbar motorhuv så att barnets inre mekaniker får möjlighet att visa upp sina kunskaper.

Bilen är riktigt snygg och ger ett väldigt modernt intryck. Dessutom går det att ta av sätet för att tvätta vid behov. Ett stort plus är att bilen är säkerhetstestad och klarar av barn upp till 30 kg!

Vi har svårt att tänka oss att ett litet barn som gillar bilar inte skulle fullkomligt älska Bobby Car Next. Ytterligare en bonus är att det går att köpa till extraprylar som blåljus och extra ljudmodul. Bilen ger verkligen en helupplevelse för barnet som vill gå in ordentligt i rollen som bilförare.

Bäst pris hos:


Ferrari 458 Italia

Vad kan vara ett bättre sätt att börja sin karriär som bilentusiast, än att göra det med en äkta Ferrari? Den här sparkbilen är faktiskt tillverkad med licens från Ferrari och har den riktiga loggan.

Utöver den snygga designen är ett stort plus på den här det fina lädersätet. Det är riktigt genomtänkt och bekvämt att sitta på. Den har dock inga särskilda funktioner utöver tutan, men huvudsaken brukar vara att den rullar fram som den ska.

En sparkbil med simpel funktion, men snygg design och väl genomtänkt ur komfortsynpunkt!

Bäst pris hos:


VW Beetle

Den här sparkbilen från VW är en riktig fröjd att titta på. Det finns få saker som är sötare än ett barn i en rosa VW Beetle.

Med fungerande lysen ger den här sparkbilen en rolig körupplevelse för de flesta. Bekvämt säte i smart design, och riktigt robusta gummidäck gör att den ger bra värde för pengarna. Bilen är ganska simpel, men ger ändå ett väldigt gott intryck.

Vi gillar den starkt, men rekommenderar att kolla vad barnet tycker om dess utseende. En del barn kan bli besvikna och vill hellre ha en bil med ett verklighetstroget utseende.

Bäst pris hos:


Sparkbil med tippflak

Vissa barn älskar alla typer av yrkesfordon. Grävmaskiner, lastbilar och bilar med tippflak. Den här sparkbilen med tippflak är perfekt för dessa barn. Att ha den nära till hands ute vid lekplatsen ger barnen möjlighet att börja jobba ordentligt. Flaket lastas och tippas av, och timmarna fullständigt flyger förbi!

Bilen är väldigt billig, men den känns också ganska simpel och plastig. Samtidigt fungerar den som den ska, och hos vissa barn är det en stor favorit. Om barnen föredrar den här typen av bilar är det en given kandidat som sparkbil. Dags att börja transportera!


Wheely Bug

Vem har sagt att en sparkbil behöver se ut som en riktig bil? Den här gåbilen från Wheely Bug är utformad som en ko, med charmigt mönster och horn längst fram.

Den är gediget byggd med plywood i basen, aluminiumhandtag och fjädring av rostfritt stål. Dock är den avsedd för inomhusbruk, så fundera över var ni kommer att använda den innan ni slår till. Hjulen är svängbara så den fungerar på ganska små ytor då den kan svänga och snurra åt alla håll.

Vi gillar den originella designen och barnen som provade kom snabbt igång med fantasifulla lekar om bönder och lantbruk. För den som har lite yta inomhus är Wheely Bug ett roligt och lite udda alternativ för en sparkbil.

Wigglekart Deluxe

Ett nytt sätt att ta sig fram på vägarna är med en Wigglekart Deluxe. Istället för att sparka eller trampa, vrids ratten fram och tillbaka, så att bilen rör sig framåt. Förvånansvärt lätt att komma igång med eftersom det inte krävs särskilt mycket kraft för att lyckas vicka sig framåt.

Det såg väldigt roligt ut när barnen provade och alla barn ville snabbt ha sin tur att prova på Wigglekart. Ett stort plus för de fina gummihjulen som kändes robusta och hållbara.

Det är svårt att säga hur väl den här modellen kommer att stå sig över tid, då barnen kanske tröttnar på att ta sig fram genom att vicka på ratten. Men under vår testperiod såg det väldigt kul ut och vi fick många goda skratt när barnen försökte navigera sin Wigglekart.

Ett bra alternativ för den som kanske redan har en traditionell sparkbil och vill prova på något nytt!

Bäst pris hos:


Pyjamashjältarna

Den här lära-gå-bilen med Pyjamashjältarna kan vara ett bra alternativ för de lite mindre barnen. Den är billig och ganska simpel i sin utformning, men lätt att sitta på och komma igång med.

Med sina knappar och ljudeffekter skänker den mycket nöje till de små som ska träna på att ta sig fram med egen kraft.

En helt ok bil för de minsta, med de populära Pyjamashjältarna som motiv. Den kommer nog att gå hem hos de flesta barn, även om den kanske snabbt spelar ut sin roll i takt med att barnet börjar lära sig gå ordentligt och vill ha nya utmaningar.


Plasto – Scooter med tysta hjul

Den här scootern från Plasto är väldigt simpel och erbjuder inget utom det mesta basala. Samtidigt är det många gånger tillräckligt för de allra flesta. Små barn blir snabbt förtjusta i den klara färgen och vill instinktivt hoppa upp och provköra den direkt.

Hjulen lever upp till sitt namn, vilket gör den till en trevlig scooter att ha i hemmet. Barnen kan roa sig med att ta sig från rum till rum utan att störa resten av familjen.

För den som bara vill ha det mest basala och tycker det är viktigt med en sparkbil som inte låter för mycket, är detta ett fullgott alternativ.

Bäst pris hos:


Wheely Bug Tiger

Den här ”livsfarliga” tigern är oemotståndligt söt när barnet leker med den. Precis som Wheely Bugs ko-bil, är denna en robust och rolig sparkbil. Den kan snurra runt och svänga åt alla håll, vilket är perfekt om den körs inomhus på mindre ytor.

Ytan är vadderad och bekväm för barnet att sitta på, samtidigt som den är enkel att torka av och hålla ren.

Ett roligt och väldigt sött alternativ för barnet som gillar sparkbilar men också fascineras av djurens värld.

Bäst pris hos:


Wheelie Ride-On Batman

Den här sparkbilen har en rolig extrafunktion som gör den till en väldigt mångsidig leksak. Det går nämligen att fälla ut en racerbana på sidan avsedd för leksaksbilar med Batman och Jokern. Det gör att bilen erbjuder väldigt mycket lek för pengarna. Den har dessutom ljudeffekter och det går att förvara leksaksbilarna under sätet.

Ett minus för komforten dock, den är inte superbekväm att sitta på alltför långa stunder då den är ganska hård och plastig.

Hur som helst en väldigt rolig och prisvärd sparkbil, ett måste för barnet som fattat tycke för Batman och superhjälte-lekar!


Gåbil Mus, Large

Ytterligare en av Wheelys otroligt söta gåbilar. Den här musen är bedårande med sina stora öron. Precis som de andra bilarna från Wheelys är den bäst lämpad för inomhusbruk, och kan svänga runt och åt alla håll med sina snurrhjul.

Lätt att hålla ren, bekväm att sitta på och flexibel att köra runt med. En riktigt härlig och originell design på en sparkbil. Vi rekommenderar den varmt till alla djurälskande barn!

Bäst pris hos:


Läs också

Similar Posts