Titta in här om du vill veta mer om hur vi recenserar produkter.

Paraplysulky

Bästa Paraplysulky 2022 – 8 Bäst i test-vagnar

Vad som kännetecknar en paraplysulky är att den är praktisk, smidig och går att fälla ihop. Därför är den ett givet val för personer som endera reser mycket eller bara vill ha en barnvagn som inte tar upp mer plats än nödvändigt. I den här guiden har vi testat de populäraste vagnarna för att du ska hitta den bästa paraplysulkyn för dig och ditt barn.

Till skillnad från andra barnvagnar så har paraplysulky inte alltid samma omfattande funktionalitet. I de flesta fall så är de konstruerade för att barnet ska sitta framåtvänt, men vissa modeller har justerbart sitt- och liggläge.

Trots att de är så pass smidiga så har moderna paraplysulkys ett stort antal funktioner och är ofta ett fullgott alternativ till en traditionell sulky.

Bästa Paraplysulky

Bäst i test

Hauck Vegas
Väldigt populär

Silver Cross Pop 2
Bästa budgetalternativ

Carena Grinda

I testet så har vi tittat närmare på de funktioner som vi anser är mest avgörande vid val av paraplysulky. Detta handlar främst om säkerhet, enkelhet, skötselmöjligheter och användbarhet. Vi har prioriterat att få ett heltäckande perspektiv på de olika produkternas respektive för- och nackdelar.

Även om de flesta sulkys numera är väldigt robusta och pålitliga så skiljer de sig trots allt stort åt när det kommer till maxvikt och särskilda egenskaper. Därför lönar det sig ofta att spendera lite extra tid på att fundera över vad man egentligen behöver.

Här är de 8 bästa vagnarna.

Bäst i test: Hauck Paraplysulky Vegas

 • Väldigt lättkörd
 • Låg vikt
 • Säker fempunktssele
 • Sitt- och liggläge

Tyska Hauck är på många sätt en favorit för de som vill ha produkter som helt enkelt är säkra och pålitliga. Deras paraplysulky Vegas sammanfattar på många sätt företagets erfarenheter inom branschen. Den robusta konstruktionen, stiliga designen och stora antalet funktioner gör detta till ett givet val.

Eftersom hjulen kan rotera 360 grader och även låsas i särskilda positioner är Vegas oerhört lätt att styra.

Detta är en väldigt snygg och praktisk paraplysulky. Då den är tillverkad i aluminium så har den en väldigt låg vikt vilket gör den till ett smidigt val på resan. Då sulkyn går att justera är den även väl lämpad som liggvagn. Fempunktsbältet, sitt- och liggläget och enkelheten att kontrollera gör det här till en självklar bäst i test-vinnare.

Väldigt populär: Silver Cross Pop 2

 • Hög maxvikt på 25 kg
 • Fullt liggläge
 • Fjädrade hjul

Från Silver Cross så kommer paraplysulkyn POP 2 som definitivt är en av marknadens mest lätta modeller. Tack vare ett stort antal smidiga funktioner, enkel hopfällbarhet, fjädring och bekvämt liggläge – så är det en favorit hos oss.

Utan att kompromissa med smidigheten så erbjuder Pop 2 ett säkert fempunktssele, ventilerande klädsel och hög nivå av komfort. Detta gör den till en av de mest smidiga paraplysulkys på marknaden.
Denna paraplysulky är unik på så sätt att den är lika väl lämpad för resan som för vardagsanvändning. Den har en av marknadens högsta maxvikter och är därför ett perfekt val för de lite större barnen. Med låsbara hjul, tillgänglig förvaring och alla tänkbara funktioner är detta ett givet val. Även om priset är lite högre än jämförliga vagnar så är det i slutändan definitivt värt det.

Bäst pris hos:

Jollyroom.se


Bäst budgetval: Carena Grinda Paraplysulky

 • Väldigt smidig konstruktion
 • Säker fempunktssele
 • Låsbara hjul

Paraplysulkyn Grinda från Carena är en väldigt modern sulky som trots sin nätta storlek är minst lika robust som den är lättanvänd.

Tack vare ett fempunktssele så är barnet alltid säkert fastsatt, och med hjälp av låsbara hjul så går det att såväl parkera som styra vagnen helt utan problem. Detta är en riktigt smidig vagn som borde täcka de flesta personers behov när det kommer till paraplysulkys.

Med Grinda så har Carena lanserat en av marknadens absolut bästa resesulkys. Den sticker verkligen ut ur mängden som en av de mest smidiga alternativen. Låg vikt, enkelt hopfällbar och lätt att styra gör detta till ett perfekt val för dig som vill ha en sulky att plocka fram när behovet dyker upp. Om du vill använda barnvagnen varje dag i flera år, så rekommenderar vi vår bäst i test-vinnare som är något mer robust.

Bäst pris hos:


Exklusiv: Ergobaby Metro Compact City Stroller

 • Mjuk vaddering
 • Ergonomisk
 • Effektiv stötdämpning

Denna oerhört populära paraplysulky från Ergobaby förenar det bästa av traditionella barnvagnar med det smidiga hos en paraplysulky. De sticker ut ur mängden på grund av dess omfattande ergonomi som gör att barnet definitivt kommer att sitta både bekvämt och säkert.

Den stötdämpande konstruktionen i kombination med ett fullt justerbart trepunktsbälte gör detta till en av de mest smidiga och bekväma paraplysulkys på marknaden.

Tack vare ett flertal funktioner och smidiga egenskaper är detta en vagn som kommer att vara lika väl lämpad på långresan som i hemmet. Men lägg märke till att maxvikten på 18 kilogram gör att den inte är så passande för de allra största barnen. Om du däremot har ett barn som inte når upp till denna vikt så är detta en oerhört enkel och behändig vagn som helt klart kommer att täcka alla behov som ni har.

Bäst pris hos:


Bäst för stadsmiljö: Chicco Liteway 3 Paraplysulky

 • En av de smidigaste vagnarna
 • Bra i stadsmiljö
 • Enkel att fälla ihop

Från Chicco så kommer prisbelönta paraplysulkyn Liteway. Den är särskilt utformad för att på en och samma gång vara en lättviktsmodell och ett pålitligt vardagsalternativ.

Vad som får den att sticka ut från mängden är att många av sulkyns detaljer och funktioner sitter kvar även när man fäller ihop den. Detta gör Liteway till en produkt som alltid är tillgänglig. Oavsett när man behöver den.

Liteway har blivit ett populärt val då den går att fälla ihop utan att någon del av sulkyn behöver demonteras. Detta gör att den är redo att användas när som helst. De roterbara hjulen gör det till en lättstyrd stadsvagn. Men den är inte det bästa valet när det kommer till svårtillgänglig terräng.

Bäst pris hos:


För mindre barn: Trille BabyTrold Sprinter paraplyvagn

 • Bekvämt vadderad
 • Bra säkerhet
 • Väldigt prisvärd

Trille har lanserat ett flertal unika barnprodukter. Deras paraplyvagn är ett givet steg i deras framfart på den ständigt växande familjemarknaden.

Vad som gör att detta är en sulky värd att titta närmare på är att den med sitt fempunktsbälte, justerbara ryggstöd och praktiska sufflett med ficka är en sulky som på en och samma gång är trygg, säker och praktisk.

Trots att den låga maxvikten gör att den inte är det perfekta valet för dig med ett lite äldre barn, så är den för yngre barn ett riktigt stabilt alternativ.

Detta är en väldigt prisvärd och smidig vagn för de något mindre barnen. Då vagnen går att positionera i viloläge så är den bekväm även för längre åkturer. Den stora suffletten och tillgängliga korgen gör vagnen till ett givet vardagsalternativ.

Bäst pris hos:


Enkel att styra: Fisher Price Paraplysulky Venice

 • Smidig att navigera
 • Fällbart ryggstöd för viloläge
 • Fönster

De flesta av oss har nog vid det här laget kommit i kontakt med Fisher Price. De är numera välkända för att bjuda på kvalitativa och praktiska produkter. Deras paraplysulky Venice lever verkligen upp till den standard som företaget satt.

De lås- och roterbara hjulen gör att sulkyn är enkel att navigera på de mest trånga platserna.

Tack vare ett flertal funktioner så som liggläge, förlängningsbar sufflett och mugghållare är detta en sulky som är ett bra val för såväl vardag som resa.

Detta är en praktisk vagn med alla tänkbara funktioner och tillbehör. Tack vare en unik genomskinlig baksida så får man möjligheten att alltid se sitt barn. Den enda begränsningen med vagnen är att maxvikten på 15 kilogram gör att den inte är lämpad för lite större barn. Men om du har ett litet barn så är detta en vagn som definitivt kommer att täcka alla era behov.

Bra för större barn: MaclarenTechno XT

 • Otroligt bekväm
 • Effektivt solskydd
 • Hög maxvikt

Spännande Techno XT från Maclaren har inte bara ett unikt namn, utan erbjuder även ett flertal unika egenskaper. Den är särskilt lämpad för de allra minsta barnen tack vare deras patenterade Newborn Safety System, som gör att liggytan är särskilt utformad för de små.

Det utfällbara benstödet, säkra fempunktsbältet, praktiska bärhandtaget och låsbara hjulen gör denna sulky till ett givet val för såväl personer på resande fot som de som vill ha en praktisk sulky som alltid är tillgänglig.

Denna paraplysulky är en given helhetslösning som definitivt kommer att täcka alla behov som man kan tänkas ha. Den är en av marknadens mest lättjusterade vagnar, och är ett perfekt alternativ får såväl resa som för användning som huvudvagn. Även om priset är ganska högt så är det definitivt en sulky som är värd sina pengar.

Bäst pris hos:


Hitta bästa paraplysulkyn för din familj

Det är definitivt en underdrift att påstå att marknaden för paraplysulkys vuxit sig enorm på väldigt kort tid. Numera har man ett nästan enormt antal modeller att välja mellan. Därför kan det vara svårt att veta exakt vad man bör tänka på när man väljer paraplysulky, och vilka egenskaper som skiljer de olika modellerna åt.

Så vad är det egentligen man bör titta på när man väljer sin paraplysulky?

Bekvämlighet

Det må låta banalt, men många föräldrar glömmer faktiskt bort att kolla bekvämligheten när de ska köpa en paraplysulky. Man tänker på priset, designen, säkerheten och ryktet på tillverkaren. Man tittar också vilket material det är och hur vattentät den är.

Men kom ihåg att ditt barn ska ligga eller sitta i vagnen, ibland under längre tider. Så till att noga känna på materialet eller i alla fall titta vilket material som finns där. Är det vadderat? Är det vattentätt?

Säkerhet

Eftersom man fäller ihop såna här vagnar så är det viktigt att konstruktionen är stabil och pålitlig. Du vill inte ha en vagn som tappar skruvar, som fastnar när du fäller ihop den eller som har en svag ram.

Precis som med bekvämligheten, så är det viktigt att du kollar vilket material vagnen är gjord av. Innan du använder den så är det också viktigt att du känner på alla möjliga delar för att för att försäkra dig om att grejerna är stabila och inte kommer att rasa samman när används.

Nuförtiden är det ganska hårda tester vad gäller barnvagnar och det är sällan man ser farliga barnvagnar i butik. Till skillnad från förr, innan Internets tid. Men var ändå på den säkra sidan och släng ett extra öga på säkerheten.

Tester av paraplysulkys

Det är alltid rekommenderat att läsa tester och recensioner av andra konsumenter. Precis som du gör nu. Produkten kan beskrivas som en guldstjärna på himlavalvet, men i verkligheten är den plastig och nästintill obrukbar. Därför är det viktigt att höra vad andra har att säga om varje vagn.

I vårt test så har vi även gjort research för att se vad andra tycker. Vi har gått igenom forum, Youtube-videos och recensioner för att se vad andra tycker om respektive produkt. Detta influerar resultatet i vår bäst i test-lista. På så sätt slipper du hoppa runt mellan olika sidor för att se vad andra tycker – eftersom vi redan samlat och sammanfattat allt här.

Maxvikten

Eftersom den här typen av vagn är vikbar, så kan konstruktionen inte tåla för mycket tyngd. Varje vagn har därför instruktioner på hur den ska användas och vad maxvikten är. Vissa vagnar har en maxvikt på upp till 25 kg, andra är lite lägre runt 15 kg.

Titta på maxvikten är, så att vagnen passar ditt barn. Det kan även vara bra att ha i åtanke om du vill att barnet växer i vagnen.


Läs också

Similar Posts