Titta in här om du vill veta mer om hur vi recenserar produkter.

Bebis-pojke-ler

Bästa Bitringen 2022 – 12 bäst i test bitleksaker

Bitringar är essentiella för småbarn. Framförallt när tänderna börja växa, eftersom det får tandköttet att klia. Bitleksaker är designade för att barn ska kunna bita i dem, dels för att lindra smärtan men också för att det är skönt. I den här artikeln listar vi de 12 bästa bitringarna!

Barn gillar att tugga och bita i saker, inte bara för att tänderna gör ont – utan bara för att de vill och kan.

För att förhindra att barnet äter och tuggar på något ohygieniskt och potentiellt skadligt, så kan man använda bitleksaker. De fungerar utmärkt för ändamålet. Så bra att de numera är en standard i svenska familjehem.

Så det är inte mer än rätt att vi letat reda på de populäraste modellerna.

Bästa Bitringen

I vårt test har vi fokuserat på bitleksakens greppvänlighet, material, design och pris. Den ska givetvis vara säker och fri från giftämnen, men också ha en design som barnet kan uppskatta.

Teddykompaniet Diinglisar Bitleksak och Vagnhänge Katt Rosa

 • Mjuk och räfflat bitring i ett
 • Kan fästas på barnvagnen
 • Väldigt populär

Teddykompaniet har i snart trettio års tid varit ett givet val för allt som har med mjukisar att göra. Deras katt-bitring förenar en unik bitring med en av deras väl igenkännbara mjukisar. Bitringen uppfyller relevanta säkerhetsstandarder, och den tvättbara mjukisen är ett perfekt komplement.

Detta är en riktigt söt bitring som är väldigt smidig att greppa och enkel att använda. Med klassisk design från Teddykompaniet kommer den definitivt att bli ett glatt inslag i vardagen. Väldigt bra om det kliar mycket i tänderna och tandköttet.

Bäst pris hos:


Rätt start Baby Owls Bitring

 • Unik design
 • Lätt för barn att greppa
 • Borttagbar uggla

Den här bitringen från svenska Rätt Start har en väldigt unik design. På ringen sitter en uggla, vilket definitivt kommer att gillas av vilket barn som än håller i leksaken. Då ugglan är löstagbar väljer man själv huruvida den ska sitta kvar på ringen eller ej.

Ringen är tillverkad i naturgummi och helt fri från skadliga ämnen.

Den mönstrade ytan gör att den i så stor utsträckning som möjligt lindrar känningar och irritation från växande tänder.

Detta är främst en bitring för dig som lockas av den söta ugglan. Själva bitringen är ganska spartansk och saknar särskilda funktioner. Men trots detta är den på det stora hela ett givet val om du vill ha en rolig och samtidigt pålitlig bitring.

Bäst pris hos:


Sophie The Giraffe So Pure Bitring

 • Stimlerande
 • Naturgummi
 • 4 olika former

Populära giraffen Sofie dyker nu upp som bitring. Vad som gör att den här ringen sticker ut ur mängden är att den har fyra olika geometriska former som gör att barnet har massor av valmöjligheter.

Ringen är tillverkad i naturgummi utan skadliga tillsatser, så den är garanterat ett säkert val.

Denna bitring är även rolig som leksak och kommer definitivt att stimulera barnets motoriska egenskaper.

Detta är ett givet alternativ för de lite äldre småbarnen. Det stora antalet former gör att ringen kommer bjuda på ett stort antal sensoriska upplevelser. På så sätt motverkar den inte bara tandrelaterade smärtor, utan låter även barnet utforska ett flertal spännande former. Helt klart en av de bästa bitringarna vi hittat.

Bäst pris hos:


Bitiring Alvin the Elephant

 • Mysig
 • Mycket naturligt material
 • Enkel

Elefanten Alvin är uppskattad av många. Denna bitring är tillverkad helt i naturgummi och utformad som självaste Alvin.

De färger som pryder ringen är växtbaserade, vilket gör att detta är en av marknadens mest naturliga bitringar. Även om den inte erbjuder lika mycket variation som vissa andra modeller, så rekommenderar vi den både för dess naturlighet – men också för mysfaktorn.

Denna bitring är ett givet alternativ för dig som vill ha en något enklare bitring som ändå håller barnet sysselsatt. Då ringen och elefanten är konstruerade som en enhetlig produkt så kommer bitringen att bjuda in till många spännande sensoriska upplevelser.

Twistshake Bitring

 • Lindrar smärta i tandkött och tänder
 • Spännande design
 • Perfekt för de minsta barnen

Denna unika bitring från svenska Twistshake har en väldigt spännande design och består av ett mjukt räfflat material som garanterat lindrar smärta i tänder och tandkött. Då den är något mindre i utförandet än övriga ringar är den ett perfekt val för de allra minsta.

Det här är ett perfekt val för dig som helt enkelt uppskattar designerprylar. Men det innebär inte att tillverkaren har kompromissat med funktion. Den räfflade ytan och greppvänliga formen gör att ditt barn definitivt kommer att uppskatta bitringen.

Bäst pris hos:


Rätt Start Bitleksak Naturgummi Mumin

 • Perfekt för mumin-fantaster
 • Skön att bita i
 • Enkel

Den här bitringen från svenska Rätt Start är helt klart ett måste för varje Muminälskare. Det är en klassisk bitring i naturgummi, men med den unika egenskapen att självaste Mumintrollet kramar ringen. Som en del av Rätt Starts Mumin-produktserie blir det lätt en given del av ditt barns arsenal av Muminprodukter. Letar du däremot efter särskilda egenskaper så som varierade bitytor är detta inte rätt val för dig.

Ibland kan det vara svårt att uppmuntra barnet att använda bitringen. Att välja en produkt som pryds av Mumin kan vara ett givet sätt att säkerställa så att ringen kommer till största möjliga nytta. Vi är övertygade om att ditt barn kommer att uppskatta bitringen.

Bäst pris hos:


Comotomo Bitring I Silikon

 • Helt fri från gifter och tungmentaller
 • Genial design
 • Tillverkad i silikon

Denna spännande bitring från amerikanska Comotomo har tagit bitrings-konceptet till en helt ny nivå. Då barn av naturliga skäl gillar att utforska sina fingrar har de valt att utforma bitringen som dels en klassisk ring, men även en samling fingrar. Detta gör att barnet lätt kan greppa ringen, och även hålla sig sensoriskt sysselsatt.

Ringen är tillverkad i silikon, vilket gör den såväl hypoallergen som helt fri från gifter och tungmetaller.
Om du inte är ute en bitring med enorm variation när det kommer till bitmönster så är detta ett perfekt alternativ. Den är även bra om du vill avvänja ditt barn från att bita på fingrarna.

Bäst pris hos:


Prassel- och bitring, Smurfen, Rätt Start

 • Klassisker
 • Mjuk bitupplevelse
 • Prasslar lite

Denna Smurf-ring från svenska Rätt Start är på en och samma gång en bit- och prasselring. På så sätt fyller den dubbla sensoriska funktioner och kommer att bidra med både nytta och nöje. Den välkända Smurfen gör att barnet alltid har en vänligt sinnad figur i sin närhet.

Om du är ute efter en lite mjukare ring som även prasslar är detta en av de bästa på marknaden.

Bitring Twisty Figure, Munchkin

 • Fyra olika bitytor
 • Underhållande & stimulerande
 • Lindrar kliande tänder

Från Munchkin kommer här en av världens förmodligen mest unika bitringar. Som flerfaldig vinnare kombinerar den fyra olika spännande bitytor, som bjuder på väldigt varierade sensoriska upplevelser. Den inbyggda skallran och bitringens stora antal färger uppmuntrar även till lek och utforskande. Även om denna ring kanske inte är lämpad för de allra minsta så är den definitivt en av marknadens mest spännande bitringar.

Detta är en verkligt unik och innovativ bitring. Den kommer definitivt att både stimulera och ge nöje. Men den något komplicerade designen gör att den inte är riktigt väl lämpad för de minsta barnen.

Diinglisar Wild, Bitleksak/Vagnhänge, Elefant, Teddykompaniet

 • Skön att bita på
 • Smidig att fästa på barnvagnen
 • Hygienisk

I Teddykompaniets dinglisar-serie hittar vi även denna bitring med en mjukiselefant. Precis som deras övriga bitringar är själva ringen hjärtformad med räfflad yta. Då såväl ringen som mjukisdjuret går att tvätta är detta ett både roligt och hygieniskt val. Den är väl lämpad för även de allra minsta.

Om du behöver något smidigt att fästa på barnvagnen är detta ett riktigt bra val. Det gulliga elefantnöjet säkerställer att ditt barn har något fint att titta på, samtidigt som den tillgängliga bitringen ger behövlig lindring.

Bäst pris hos:


Manhattan Toys – Bitring Lama

 • Spännande design
 • Allergivänlig och hygiensk
 • Kan läggas i kylen innan användning

Den här bitringen från Amerikanska Manhattan Toys har formen som ett lamadjur och är helt och hållet tillverkad i silikon. Formen gör att det finns massor för barnet att utforska. Materialet gör att den även är väl lämpad att låta kylas i kylskåpet för att främja bättre smärtlindring.

Detta är en på många sätt unik bitring som har en form vi väldigt sällan kommer i kontakt med. Tyvärr så ger inte mönstret optimalt med lindring. Så om du vet att ditt barn har omfattande problem så är det förmodligen ett bättre alternativ att välja en bitring med mer varierade bitmönster.

Bäst pris hos:


Vad är en bitring

Syftet med bitringar är att låta barnet ha något tryggt och säkert att bita på. Detta lindrar smärta under perioder då tänderna växer, men låter även barnet utforska sin motorik och andra viktiga sinnen.

Bitleksaker är ett givet val i samband med att de första tänderna börjar dyka upp. De är ett enkelt och prisvärt sätt att lindra ditt barns besvär, vilket i sin tur främjar vila och ro. Många ringar är enkla att fästa i barnvagnen, vilket gör att de alltid är tillgängliga oavsett när man behöver dem.

Det breda utbudet gör att du har väldigt många bitringar och leksaker att välja bland. De kommer i alla möjliga mönster, ytor, former, färger och material.


Läs också

Similar Posts