Titta in här om du vill veta mer om hur vi recenserar produkter.

Bebis-i-badkar

Bästa Badbaljan 2022 – 6 badbaljor du inte får missa!

Vill du ha en ren, säker och glad bebis? Vill du uppgradera badandet från diskhon till en badbalja för bebisar? Då har du kommit till rätt plats. Vi har listat de roligaste och populäraste badbaljorna för i år! Scrolla ner för att hitta din favorit.

Förr i tiden brukade man bada barnen i diskhon i köket. Nuförtiden är det badbaljor som gäller. De är designade för att ge stöd till bebisens nacke och rygg, och för att han eller hon ska ligga eller sitta bekvämt och säkert. Inget mer spill och skvätt över köksgolvet och diskbänken!

Vi har tidigare testat olika badblöjor – men nu är det dags att se vilka prisvärda badbaljor som finns där ute!

Bästa badbaljan

Bäst i test

Stokke Flexi bath
Bra för bebisen att växa i

Skip hop Moby
Ett badkar för bebisar

Bebe-Jou Thermo

Badbaljor är ingen raketforskning för tillverkarna. Det är relativt enkelt för dem att skapa säkra, roliga och vattentäta baljor för din bebis att leka och ha roligt i. Ja, och bli rena i, givetvis! Här är några av våra favoriter.

Bäst i test: Stokke Flexi bath

Stokke fullkomligt dominerar i den här kategorin. Deras badbalja är suverän! Det är inte en ”looker” direkt, men den är ruskigt effektiv och har en funktionalitet som är perfekt för småbarnsföräldrar.

Det vi gillar mest är att hela baljan kan vikas ihop så att den blir helt platt. Du kan med andra ord lägga den i en låda när den inte används, eller med enkelhet ta med den när ni ska ut och resa.

Ett stort problem för många småbarnsföräldrar är att man har så mycket saker, bitar, delar och plock överallt. Utrymmet i hemmet blir mer och mer trångt. Att man så enkelt kan vika ihop och stoppa undan baljan är därför varmt välkommet!

En till sak vi älskar är att baljan har en inbyggd propp som ändrar färg när temperaturen i vattnet blir varmt. Det är inte en termometer och du måste alltid kolla med handen hur varmt det är, men proppen fungerar bra som en indikator på hur varmt eller kallt det är i vattnet.

Inte nog med det, baljan har även ett halkskydd på botten. Med alla dessa funktioner och finesser så är det inte konstigt att Stokke Flexi Bath brukar toppa bäst i test-listorna. Helt klart ett kanonbra val!

Bäst pris hos:


Bra att växa i: Skip hop Moby badbalja

En rolig badbalja formad som en blåval. Det finns mycket utrymme där i, plus att det följer med ett stöd som bebisen kan ligga eller luta sig mot. När barnet kan sitta själv så tar man helt enkelt bort stödet. Med andra ord kan ditt barn använda baljan väldigt länge. Från födseln tills han eller hon växt ur utrymmet – vilket kommer att ta lång tid.

Insidan av baljan är gjort av ett material som minskar risken för att bebisen halkar. Barn sitter i princip alltid i badbaljor, men även då kommer anti-halktexturen väl till hands eftersom det gör det lättare för bebisen att röra sig.

En rolig och snygg badbalja med mycket utrymme och ett ligg/sitt-stöd som gör det möjligt för barnet att använda baljan under en lång tid framöver. Vad mer kan man önska?

Bäst pris hos:


Rolig design: Doomoo Basics Balja

Vi avfärdade den här baljan till en början: ”det är bara en skål som man kallar för badbalja”. Huruvida det är sant eller ej, låter vi vara osagt. Men idén bakom baljan är intressant.

Man marknadsför baljan med att sittpositionen ska påminna om mammas mage. Bebisen ska alltså känna sig trygg och hemma genom att sitta på ett sätt i något som kan likna moderns mage. En rolig tanke och det kan nog ligga en hel del i det, även om vi lämnar den frågan åt psykologer och forskare.

Så hur fungerar baljan rent praktiskt?

Mycket bra. Med tanke på baljans form, så ramlar inte barnets huvud bak eller fram. Bebisen sitter hela tiden bekvämt i en naturlig position. Tack vare de höga väggarna finns ingen risk för att barnet ramlar utanför, heller inte att vatten hamnar utanför baljan. Det underlättar även för mamma och pappa när ni vill lyfta upp eller ner er lilla ögonsten.

En stilren och trygg balja som vi faktiskt fattade gott tycke för. Vi var för snabba att döma ut den på grund av den annorlunda designen. Men den fungerar faktiskt bra. När baljan inte används, så kan man ju också fylla den med exempelvis leksaker eller annat roligt. Att baljan är så billig gör den också till ett bra val.

Bäst pris hos:


Som ett litet badkar: Bebe-Jou Thermo

Den gulligaste badbaljan vi hittat! Det är som ett jättelitet badkar för din bebis. Där kranarna vanligtvis sitter, så finns två pumpflaskor för schampo och balsam.

Materialet är helt och hållet polypropen. Det följer med en termometer som även har funktionen av en propp.

Man kan köpa till ett stativ till den här modellen, som gör att badbaljan kommer mycket högre upp. Det blir mindre slitsamt för mamma och pappas ryggar och axlar då. Vi på Barnfamilj har inte testat stativet, men vi är lite skeptiska. Att ha barnet så högt upp, i en kanna fylld med vatten. Nja, det känns lite si-sådär. Vi har hellre kvar våra barn i badbaljan på golvet istället.

En snygg design och passar nyfödda bebisar upp till cirka 1 år gamla barn. Ett stort plus för den supersöta designen!

Bäst pris hos:


Bra Budgetval: Kaxholmen badbalja

Enkelt och billigt. Utan några flådiga finesser eller extrafunktioner. Det är kort och gott en ergonomiskt designad balja som du kan tömma på vatten i botten. På så sätt slipper du lyfta upp och hälla ut allt vatten på egen hand.

Man behöver inte alltid den snyggaste designen, roligaste funktionerna eller störst utrymme. Ibland räcker det med en bekväm och enkel balja för ett billigt pris. Den gör precis det man förväntar sig av den. Det finns även ett par färger att välja på, vi fastnade för den grå som kändes väldigt mysig.

Bäst pris hos:


Gullig Design: Bebe-Jou Bathtub lucky quotes


En till badbalja från holländska Bebe-Jou. Även denna gång är den utformad som ett riktigt badkar, fast i miniatyrform då.

Baljan är enkel, men ändå stilren och sofistikerad. Baksidan av baljan är upphöjd, vilket gör att ditt barn kan luta sig bekvämt och säkert. Den är enkel att rengöra och är precis som i den förra modellen, gjord av 100% polypropen.

På sidan av badkaret står det ”Enjoy the little things”, vilket betyder ”njut av de små sakerna”. Både gulligt och inspirerande!

Bäst pris hos:


Badbaljor och säkerhet

En badbalja kan framstå som relativt harmlös. Men kom ihåg att ditt barn befinner sig i ett slutet område och i vatten – olyckor kan ske. Därför måste du alltid ha din bebis under uppsikt. Ta ditt barn ut ur baljan om du måste lämna rummet, om så bara för en minut.

Det är också viktigt att du hela tiden känner av temperaturen på vattnet. Känn efter med handen för att se till att det inte är för varmt. En del badbaljor har termometer eller andra funktioner som indikerar på värmen i baljan, men man ska inte förlita sig på dessa. Oavsett vilka funktioner badkaret har, så är din hand och känsla den bästa termometern.

Glöm heller inte bort att lägga en handduk vid sidan av och under baljan om bebisen ska bada ska i vardagsrummet. Lite plask och skvätt får man gott räkna med!


Läs också

Similar Posts