Titta in här om du vill veta mer om hur vi recenserar produkter.

Babyvakt

Bästa Babyvakten 2022 – Bäst i test av babymonitorer

Många föräldrar ser babyvakten som en säker och trygg väg till avkoppling och harmoni. Tack vare babyvakten så vet du att ditt barn mår bra och samtidigt kan du luta dig tillbaka och vila framför TVn, datorn eller en mysig bok. Men för att den där säkerheten ska kunna infinna sig så gäller det att man använder en bra babyvakt. En monitor du kan lita på. Därför ska vi leta rätt på den bästa babyvakten på marknaden idag!

En babyvakt, eller babymonitor som de också kallas, gör det möjligt för dig och ditt barn att vara i separata rum. Men du har ändå konstant uppsikt över honom eller henne.

Det finns två enheter, en för dig och en för ditt barn. Du ställer ena enheten bredvid ditt barn och den andra har du hela tiden med dig. Så fort ditt barn börjar gråta eller göra konstiga ljud så hör du det och kan direkt komma till undsättning. Vissa monitorer har till och med en bildskärm så att du kan se ditt barn.

Med andra ord är den här typen av mojäng som ett skänk från ovan. Framförallt för stressade föräldrar som vill kunna koppla av lite på kvällskvisten, utan att behöva tappa uppsikten över sina barn.

Bästa babyvakten

Bäst i test

Capidi Babyvakt
Överlägsen batteritid

Padwico 850
Med video

Motorola MBP855

Vi har plockat ner de populäraste babyvakterna från butikshyllorna och låtit dem stångas med varandra. Dags att se vilka som verkligen lever upp till hypen.

I vårt test har vi tittat på framförallt ljudkvaliteten, kvaliteten på monitorn, räckvidden, priset och funktioner.

Bäst i test: Capidi Babyvakt

 • Grym räckvidd
 • Lång batteritid
 • Bra ljud och ljudsensorer
 • Snygg och stilren design

Tack vare enkelheten, designen och kvaliteten så blev Capidis babyvakt en av våra toppfavoriter.

Enligt Capidi så är räckvidden 800 meter vid fri sikt. Vi har inte hittat någon information om vad räckvidden är inomhus, men enligt testerna så är det tillräckligt även för större hus. Även om ni har tjocka väggar i huset så är den helt fri från störningar ändå. Det finns alltså styrka i den lilla maskinen.

Batteritiden är fantastisk, du kommer bara behöva ladda den 1-2 gånger i veckan. Om ens det. Ljudkänsligheten är bra och ljudkvaliteten är helt klart godkänd.

När ditt barn vaknar så indikerar babyvakten det både genom ljus och ljud.

Definitivt den mest prisvärda babyvakten och en klar bäst i i test-vinnare. Ljudet, batteritiden, räckvidden, kvaliteten, designen – allt är riktigt, riktigt bra. Om du letar efter en bra babyvakt så är det här den mest prisvärda du kan hitta idag. En given vinnare.

Bäst pris hos:


Överlägsen batteritid: Padwico 850 babyvakt

 • Låg strålning
 • Justerbar ljudkänslighet
 • Nattlampa på babyenheten
 • Överlägsen batteritid

Vi hade faktiskt aldrig hört talas om den här monitorn tidigare, så vi blev glatt överraskade under testets gång.

Dels har 850 många användbara funktioner och dels har den fått väldigt positiva omdömen på nätet. Så redan när vi gjorde research fick vi en bra bild av den här babyvakten.

Det vi verkligen gillade är att babyvakten har en låg strålningsgrad, vilket är något vi alla borde sträva efter att ha i våra hem. Framförallt när vi har barn.

En annan funktion som gjorde oss glada är att man själv kan ställa in ljudkänsligheten. Många babyvakter har en fast ljudkänslighet som inte går att ändra på, vilket innebär att den antingen inte plockar upp något ljud alls eller plockar upp minsta lilla ljud, som att en fluga flyger förbi. Ett stort plus till Padwico för det.

Det finns även en nattlampa på babyenheten, om det är så att barnet vill sova med lite mjukt ljus i rummet.

En annan positiv sak är batteritiden som håller superlänge. Du kan glömma babyvakten ett par timmar och den har ändå tillräckligt med batteri för att vara igång en hel natt igen. Man kan även på föräldramonitorn se temperaturen i bebisens rum.

Vi har en negativ sak att säga om 850 och det är att den känns ganska plastig. Vi har läst recensioner från folk som använt babyvakten i ett par år utan några problem, men plastigheten gör oss lite nervösa. Men så länge du är försiktig med den och inte tappar den i golvet så är det inga problem.

En välförtjänt utmanade till vår bäst i test-vinnare. Allt är bra med den här vakten, från batteritiden, till nattlampan och ljudkvaliteten. Designen känns lite plastig, så det gäller att vara försiktig. Allt du behöver i en babyvakt finns i 850. Den har till och med en talk-back-funktion. Helt klart prisvärd!

Bäst pris hos:


Väldigt populär: Philips Avent Babyvakt SCD506/01

 • Lång räckvidd
 • Utmärkt ljudkvalitet
 • Väldigt populär
 • Rejäl

Philips har länge toppat listorna när det kommer till babyvakter. De har producerat riktigt bra modeller de senaste åren. Den här babyvakten är enkel men kraftfull uppgradering från den tidigare modellen SCD505, som också var väldigt populär.

SCD506 erbjuder en väldigt lång räckvidd på 50 meter inomhus och 330 meter utomhus. Imponerande! Täckningen är en av de bästa vi sett, vilket stärker uppfattningen om Philips som en av de bättre tillverkarna av babyvakter.

Man har byggt in en nattlampa, samt vaggvisor i SCD506, vilket hjälper barnet att somna tryggt.

När ditt barn låter så tänds en lampa på din enhet och när ljudnivån ökar – så tänds fler lampor. På så sätt kan du se att det kommer ljud från barnrummet, även om din enhet är satt på ljudlös. Vi har förvisso aldrig hört talas om någon som har en babyvakt på ljudlös, men det är ändå en smidig och bra funktion.

Ett stort plus för ljudkvalitén som är exceptionell, likaså den långa och störningsfria räckvidden. Det enda negativa med den här babyvakten är att den är ganska stor och kan därför ta upp en del plats på nattduksbordet. En bra och säker babyvakt som man kan lita på, vilket flertalet goda recensioner på Internet vittnar om. Varmt rekommenderad!

Bäst pris hos:

Babyland.se


Med Video: Motorola Babymonitor MBP855

 • Nightvision
 • Tvåvägskommunikation
 • Streama ljud/bild genom mobil och dator
 • Bra video

En väldigt debatterad babyvakt som vissa älskar och andra hatar. Det kan därför vara svårt att avgöra vad verkligheten är, så vi lade ner extra mycket tid på att läsa vad andra konsumenter tycker om just den här modellen.

Designmässigt så är den väldigt snygg och ger ett exklusivt intryck. Den är enkel att sätta upp och den är kompatibel med smartphones.

Du har möjlighet att streama både ljud och video på den här modellen. Man har dessutom utrustat den med infrarött ljus, så att du kan se även i mörker. Du kan även övervaka rumstemperaturen, vilket är en funktion vi gillade starkt.

Så vad är det en del användare ogillar med MBP855?

Människor som har ett dåligt wi-fi eller som bor i ett väldigt stort hus, tenderar att ha problem med uppkopplingen till den här modellen. Kopplingen går på och av. När kopplingen stängs av och på så hörs ett litet beep som kan vara aningen irriterande. Bor du däremot i ett vanligt hus och har ett bra wi-fi så ska det inte vara några problem.

En annan sak många reagerat på är att ljudet inte är så bra volymmässigt. Det är ganska lågt och kan därför vara svårt att höra om man gör annat, exempelvis tittar på Youtube eller TV.

Så är babyvakten bra eller dålig?

Den är bra. Videon är väldigt klar och du har mörkerseende. Den är enkel att installera och batterierna håller länge. Även om du har bra uppkoppling så kan det finnas 1 sekunds fördröjning i bild och ljud, men det är inte hela världen.

Det finns babymonitorer som är billigare och som erbjuder ungefär samma funktioner. Men det gör inte den här babyvakten till ett dåligt val, tvärtom – vi gillar den. Så länge du bor i ett vanlig hus och har en bra uppkoppling så är det en väldigt bra och trygg babyvakt.

Bäst pris hos:


Bra Budgetval: Padwico 835

 • Lång livslängd
 • Superbra batteritid
 • Bra räckvidd
 • Prisvärd

En lite billigare babyvakt, men man har trots det inte tummat på funktioner eller kvalitet. Vi recenserade Padwico 860 tidigare och den fick väldigt höga poäng och är definitivt en av de bästa babyvakterna idag. Trots att den här vakten, 835, är lite billigare så är den inte långt ifrån samma kvalitet.

Räckvidden är på 600 meter fri sikt. Gissningsvis är det runt 50 meter inomhus. Klart är i alla fall att den inte har några störningar eller brytningar vid användning. Den har en väldigt stark och klar signal. Om du, mot förmodan, skulle hamna utanför räckvidden så kommer föräldrarenheten att blinka och göra ljud ifrån sig.

Designmässigt så är den väldigt snygg och ger ett exklusivt intryck. Den är enkel att sätta upp och den är kompatibel med smartphones.

Det finns en nattlampa i babyenheten, om ditt barn vill ha lite mjukt ljus på kvällen. Vi gillar även att Padwico använder en låg strålningsgrad på sina enheter – det borde fler tillverkare anamma.

En enkel och smidig babyvakt som kommer att hålla en lång tid framåt. Den långa batteritiden är en av 835:s bästa egenskaper, men också den låga strålningsgraden och vibratorlarmet på föräldraenheten. Om du vill ha en bra och enkel babyvakt till ett överkomligt pris så rekommenderar vi att du tar en titt på den här vakten från Padwico, den är riktigt bra!

Bäst pris hos:


Hitta bästa babyvakten för dig

Det finns en hel del babyvakter på marknaden och de kan skilja sig en hel del vad gäller pris, funktioner och design.

Här är några saker du bör tänka på innan du ska köpa en babyvakt.

Vilka funktioner behöver ni

Funktionerna kan skilja sig en hel del mellan olika babyvakter och det är lätt hänt att man dras in i marknadsföringen när man läser om alla knappar och funktionaliteter.

Det låter bra när man ska köpa babyvakten, men sen använder man inte ens hälften av alla funktioner. Det är pengar i sjön.

Vi rekommenderar att du är konservativ och realistisk när du tittar på funktionerna. Behöver du verkligen kunna kolla temperaturen i rummet på babyvakten? Behövs en nattlampa eller infraröd kamera? Det är bra funktioner, men inte alla behöver dem.

Det viktigaste är ändå batteritiden, ljudkvalitén och räckvidden.

Priset

Babyvakters pris är inte en indikator på kvaliteten.

I vårt test hittade vi riktigt dyra monitorer som var urusla. De hade många funktioner och flashiga kameror, men de brast ofta i räckvidden, batteritiden och till och med hållbarheten.

Vi rekommenderar att du håller dig runt 800-1500 kronor för en babyvakt. Du kan få en riktigt prisvärd modell inom den prisramen.

Tester av babyvakter

Det är alltid rekommenderat att läsa tester och recensioner av produkter innan man köper dem. Precis som du gör nu.

I vårt bäst i test så har vi spenderat åtskilliga timmar åt att läsa andra konsumenters recensioner, inlägg på forum och tittat på tester på Youtube. På så sätt har vi samlat in enormt mycket information om respektive produkt, för att sedan sammanfatta resultaten i den här guiden. Vårt mål är att kunna erbjuda dig en så rättvis och djup, men ändå lättsmält, recension av varje babymonitor som möjligt. Så att du slipper spendera pengar på produkter som sedan visa sig gå sönder fort eller är dåliga, på gränden till obrukbara.

Var ska babymonitorn användas

Var ska ni använda babymonitorn? Utomhus? Inomhus? Bor ni i en liten lägenhet eller i en stor villa?

Räckvidden på babymonitorer kan skilja sig väldigt mycket, där några är starkare än andra. I vårt test så märkte vi att det största problemet med babyvakter är just räckvidden och störningar i uppkopplingen. Därför är det viktigt att reflektera kring var ni ska använda den och se till så att ni köper en babyvakt som är störningsfri.


Läs också

Similar Posts