Titta in här om du vill veta mer om hur vi recenserar produkter.

Snowracer

Bästa Snowracern 2022 – 4 Bäst i test snowracers

Snowracer är en riktig svensk vinterklassiker. Sedan 60-talet har det varit en av de mest populära vinterleksakerna. Vem minns inte hur man ”flög” ner för backarna medan man rattade snowracern som en rallyförare? Givetvis ska dina barn också få sätta på sig hjälmen och sätta sig på denna fantastiska uppfinning. I den här artikeln hjälper vi dig att hitta den bästa snowracern för i år.

Stiga har blivit en svensk klassiker. Vi känner igen företaget från pingisborden och hockeyspelen, till hjälmarna och – ta da- snowracers! De har fullkomligt dominerat marknaden av snowracers och gör så än idag.

Bästa snowracer

Bäst styrning

Stiga Snowracer SX Pro
Bra stötdämpning

Stiga Curve Supreme GT

När vi testade snowracers så tittade vi på inte bara på hur säkra de är, utan även deras glidförmåga, styrning och stabilitet.

Bäst i test: Stiga Snowracer classic

 • Klassisk och pålitlig
 • Dubbla fotbromsar
 • Hög säkerhet

Stiga ligger på många sätt bakom urtypen för vad vi förväntar oss av en snowracer. Rattstyrning, robusta fotbromsar och en modern säkerhetsfjäder.

Den robusta ramen gör även att denna snowracer klarar även de allra hårdaste tag. Vill du vara säker på att få en riktig klassisk åkupplevelse är detta valet för dig.

Med Snowracer Classic så har Stiga i stor utsträckning återuppväckt den klassiska Snowracern. Vill man uppleva konstruktionen som den ursprungligen var tänkt att upplevas så är detta därför ett perfekt val. Tack vare pålitlig konstruktion är chansen för problem även minimal. Detta är en Snowracer som kommer ge nöje under väldigt lång tid framöver.

Om man vill återuppleva 70-talets glansdagar eller helt enkelt föredrar pålitliga konstruktioner så är Snowracer Classic det bästa val man kan göra. Den har alla de egenskaper som man förväntar sig av en snowracer, utan att bli allt för komplicerad. Därför är den ett givet alternativ för såväl nybörjare som erfarna åkare. Detta är ett riktigt bra val för dig som inte är helt säker på vad du vill ha.

Bäst pris hos:


Bäst styrning: Stiga Snowracer SX Pro

 • Unik och effektiv styrning
 • Väldigt snabb
 • Tuff design

Då efterfrågan på snowracers länge varit stor har Stiga valt att lansera ett brett utbud. Deras Snowracer SX Pro är en vidareutveckling av deras klassiska modell där styregenskaper står i centrum.

Vad som skiljer modellen från andra är att den istället för en ratt har ett styrhandtag motsvarande vad man annars finner på BMX-cyklar och crossar. Den automatiska dragvindan gör att det är enklare än någonsin tidigare att dra sin snowracer upp för backen. Det vore ingen överdrift att påstå att detta är den mest mångfacetterade och välutrustade Snowracern hitintills som har lanserats av Stiga.

Med SX Pro har Stiga lanserat en sorts höghastighetsmodell av sin klassiska Snowracer. Den är ett givet val för alla som vill ha en så fartfylld vinterupplevelse som möjligt utan att kompromissa med säkerhet. Om du gillar tuffa designer, hög fart eller bara är en inbiten snowracer-entusiast – så är det här ett toppenbra val! Vi gillar den här nyskapande modellen starkt.

Bäst pris hos:


Bra stötdämpning: Stiga Snowracer Curve Supreme GT

 • Stötdämpning
 • Superb styrning
 • Väldigt prisvärd

Curve Supreme GT från Stiga har den unika egenskapen att den levereras med stötdämpare. Detta gör att framfarten blir avsevärt mycket mer bekväm än med övriga snowracers. Den klassiska ratten säkerställer däremot att snowracer-känslan som vi kommit att förknippa med Stigas produkter bevaras. Därför är detta ett givet alternativ för den som vill ha en klassisk snowracer med moderna funktioner.

Tack vare ett flertal förbättringar, så som dämpare och bättre navigering, så är det en modell för den som vill nå högre hastigheter och få ut det mesta av sitt åkande.

Detta är på många sätt den snabbaste Snowracern med ratt. Den förenar många av de lärdomar som Stiga har fått sedan de lanserade sin första och numera klassiska modell. Är man ute efter en bekväm men samtidigt pålitlig Snowracer är Curve Supreme GT på många sätt ett perfekt val. Om du är ute efter en Snowracer som på en och samma gång är praktisk och lite mer avancerad än övriga modeller är detta valet för dig.

Bäst pris hos:

Jollyroom.se


Bra budgetval: Stiga Snowracer Ultimate Pro

 • Snabb
 • Billig
 • Förbättring av klassikern

Ultimate Pro påminner på många sätt om den klassiska modellen av snowracer från Stiga. Vad som får ultimate pro att sticka ut är framskidans utformning som säkerställer att snowracern på bästa sätt hanterar snö, vilket främjar högre hastigheter.

Precis som den klassiska modellen har den här snowracern en lätthanterlig ratt och erbjuder bra styregenskaper. Vill man ha en prisvärd Snowracer som påminner om den klassiska modellen, men samtidigt har en del moderna inslag så är Ultimate Pro ett riktigt bra val.

Detta är en variant av den klassiska Snowracern från Stiga, men med en del särskilda förbättringar. Även om namnet antyder att förbättringarna skulle vara enorma och drastiska så handlar det mest om småjusteringar så som automatisk dragvinda och förbättrad framskena.

På det stora hela är det helt klart en prisvärd Snowracer som förenar det bästa av klassisk konstruktion med modern innovation. Ett givet budgetval som kommer att ge många timmar av glädje för ungarna i skidbacken.

Bäst pris hos:


Snowracers och säkerhet

Precis som med övriga transportmedel så är det viktigt med rätt montering. Om snowracern levereras helt eller delvis omonterad är det viktigt att en vuxen utför eller övervakar hopsättningen. Man bör även se till att regelbundet kontrollera snowracern efter slitage samt dra åt eventuella lösa skruvar, bultar, fästen och så vidare.

Att endast välja beprövade märken, så som Stiga, är även en av de bästa garantierna som finns för att säkerställa hög nivå av säkerhet. Det finns andra företag som försökt slå sig in på marknaden, men de har ofta brustit i kvalitet – vilket kan bli till en säkerhetsfråga.

När det kommer till själva framförandet av snowracern så är det ofta en bra idé att se till att barnet har hjälm. Det är trots allt möjligt att nå relativt höga hastigheter i backarna. Låt aldrig de yngre barnen åka utan en vuxens närvaro. Ofta är olyckan framme när man minst anar det.

Vi rekommenderar även att du pratar med barnet om säkerhet innan ni ger er ut i backarna. Förklara varför man ska ha hjälm, varför man inte ska köra på andra och varför man ska gå upp på sidan av backen och inte i mitten där folk åker pulka och snowracer.

När uppfanns Snowracern?

Precis som mycket annat är snowracerns historia i viss utsträckning dold i dunkel. Enligt Stiga så är det dem själva som ligger bakom utvecklingen av snowracer. Men förmodligen inspirerades de stort av den olympiska grenen bobsleigh.

Den första modellen lanserades 1972 och har sedan dess bevarat sitt typiska utseende. Därför är det inte så konstigt att snowracern på många sätt är förknippad med Sverige och 70-talets glansdagar. Men trots detta har generation efter generation fortsatt att ha minst lika roligt med snowracers. Därför är det verkligen en tidlös uppfinning. Det är numera omöjligt att skilja Snowracer från Stiga, då de varit drivande bakom samtliga Snowracerrelaterade innovationer.

Varför är Snowracern fortfarande populär?

I Sverige så har snowracern varit en given del av vinterupplevelsen för ett stort antal generationer.

Men varför är den så populär?

Den har en lika stark ställning bland vinterfordon som stjärtlappen, kälken, pulkan och alla andra alternativ. Förmodligen har det att göra med den omfattade kontroll som Snowracern ger till åkaren. När man använder en Snowracer så kan man med all enkelhet styra, justera hastigheten och verkligen ta kontroll över sin upplevelse. Men kanske är det även nostalgiska skäl som gör att efterfrågan på Snowracers fortsätter att vara skyhög.

Snowracern är en av de bäst sålda och mest efterfrågade vinterleksakerna i Sverige.

Vilken snowracer är bäst?

För tjugo eller trettio år sedan hade svaret blivit att det inte spelar någon roll. Men på den tiden var utbudet av olika modeller inte särskilt stort. Då var en Snowracer helt enkel en Snowracer. Numera finns det ett enormt antal olika varianter som alla har särskilda för- och nackdelar. Därför handlar det sällan om vilken som är den bästa Snowracern, utan helt enkelt om vilken Snowracer som passar ens egna, eller barnets, önskemål.

I vårt bäst i test har vi försökt framhäva vad som gör de olika modellerna unika, för att ge dig chansen att välja den modell som bäst motsvarar de behov du anser är relevanta. Så numera spelar det faktiskt roll vilken Snowracer man väljer. Men var inte orolig. De är alla ett riktigt bra val! Är du osäker på vad du vill ha, men ändå känner att en Snowracer är rätt, så kan du helt enkelt göra slag i saken och välja den mest prismässigt förmånliga modellen. Du kommer knappast att bli besviken.

Är Snowracer den bästa vinterleksaken?

Det finns åkdon för vinterlek. Stjärtlapp, kälke, pulka och massor av annat. Även om Snowracer är långt ifrån det allra mest minimalistiska valet, så är de ett givet alternativ då de bjuder på unikt omfattande styregenskaper och bjuder in till riktigt spännande upplevelser. Vilken vinterleksak som är bäst är så klart individuellt. Men Snowracern är en ständig favorit som uppskattas för dess fantastiska manövrerbarhet och då den gör att man verkligen känner att man är i kontroll över åkandet.

Så hur man än vrider och vänder på det hela så är en Snowracer en ständigt uppskattat leksak som bjuder på nöje för såväl stora som små. Med ett enormt utbud av olika modeller med spännande funktioner och egenskaper så kan man åtminstone vara säker på att Snowracers är en av de roligaste vinterleksakerna.


Läs också

Similar Posts