Titta in här om du vill veta mer om hur vi recenserar produkter.

Barntapet-med-björn

Tapeteter till barnrum

Alla barn är unika, fyllda med fantasier, drömmar och sina egna berättelser. Att tapetsera väggarna i ett barnrum med mönster och motiv som matchar barnets intresse är ofta en dröm i sig för barnet. Tänk att få väggarna tapetserade med ens egna önskemål och drömmar?

Går ni i tankarna om att tapetsera barnet eller barnens rum kanske det kan vara svårt att veta vilket tapetmärke eller leverantör som har bäst barntapeter utefter era och barnens önskemål. Vi jämför några av de bästa svenska tapettillverkarna så att ni kan få lite hjälp på vägen när ni ska välja barntapeter.

Det finns många utländska tapettillverkare såsom Sanderson och danska Ferm Living. Sverige har dock många fantastiska designers, kreatörer och tillverkare av tapeter som bör främjas när vi tapetserar våra svenska hem och barnrum.

Välj barntapeter med neutrala motiv och färger

Barn växer fort och lika snabbt kan intressen växla. Tapetserar ni barnrummet idag kanske barnet inte alls har intresse av motivet eller färgen om ett år eller två. Därför kan det vara smart att välja en barntapet som inte har allt för nischat motiv, såsom Bilar eller Frost.

Välj kvalité framför kvantitet

Ni kan hitta barntapeter till vrakpris på lågprisvaruhus och olika hantverksbutiker. Hjärnan kanske tänker att dessa tapeter är bäst för plånboken men i det långa loppet är det oftast bäst att satsa på lite högre kvalité som också kostar lite mer.

Fördelen med tapeter som håller hög kvalité är bland annat:
• De tillverkas miljövänligt
• De håller längre och står bättre emot påfrestningar
• Lättare fläckar kan ofta torkas bort

Barntapeter från Boråstapeter

Boråstapeter är ett av Sveriges äldsta tapetvarumärke, grundat av Waldemar Andrén i början av 1900-talet. Benämningen EasyUp kommer ursprungligen från Boråstapeter. Alla tapeter från Boråstapeter är EasyUp, vilket innebär:
• Tapeterna är enkla att sätta upp
• De tillverkas i non-woven
• Du limmar direkt på väggen
• Ger fina skarvar då tapeten sätts kant i kant
• Du kan tapetsera över gammal tapet då underlaget inte lyser igenom

I tapetfabriken i Borås tillverkas många tapeter som är sagolikt vackra till vilket barnrum som helst. Populära kollektioner med barntapeter är exempelvis Newbie och Scandinavian Designers Mini.

I Boråstapeters sortiment kan ni hitta över 250 inspirerande tapeter med motiv för barn, skapade med mönster av bland annat Elsa Beskow och Stig Lindberg. Utöver välkända motiv såsom BRIO, Putte i blåbärsskogen och Krakel spektakel har Boråstapeter även många barntapeter med djur, natur och lekfulla mönster.

Priserna på Boråstapeters barntapeter varierar. Prisvärda motiv finns runt 250 kr per rulle, annars ligger priset i regel runt 400–600 kr per rulle.

Fördelar med Boråstapeter
• Beställ barntapeter enkelt online på borastapeter.com
• Många tidlösa barntapeter som barnet kan trivas med i många år
• Titta på tapeterna hos en lokal återförsäljare
• Beställ provtapet för att känna och testa på väggen

Sandberg Wallpaper

Sandberg är ett svenskt designföretag, grundat 1925 av familjen Sandberg. Idag är Sandberg Wallpaper en del av Gimmersta Group och man är bland annat utnämnda till Kunglig Hovleverantör. Sandbergs designteam handritar tapeter med inspiration från svenska landskap och natur.

Sandbergs tapeter tillverkas i non-woven-papper. Limma direkt på väggen och häng sedan upp tapetvåden. Enkelt och smidigt. Bland Sandbergs kollektioner finns ett 50-tal både tidlösa och trendiga tapeter som passar till barnrum. En stor del av barntapeterna har natur- och djurmotiv men du kan även hitta några tapeter med mönster och färger som anpassade för barn.

Vill du köpa tapetrullar ligger priserna från 690–1090 kr per rulle. Väggmotiven kostar cirka 329 kr per kvadratmeter.

Fördelar med Sandberg
• Tapeterna kan köpas online hos Sandberg
• Tapeterna säljs även hos lokala återförsäljare

Majvillan

Majvillan lanserades så sent som 2013 i Göteborg av Charlotta Sandberg. Här kan du hitta ett 60-tal tapeter som karakteriseras av grafiska former och figurativa motiv. Uteslutande i pastellfärger kombinerat med vitt och grått.

Majvillan lockas av att skapa små världar och platser att besöka. Utmärkt för barn med mycket fantasier och lekfullhet.

Majvillans tapeter trycks på non-woven-papper med vattenburna färger, helt fria från PVC och lösningsmedel. De flesta tapeter från Majvillan kostar 875 kr per rulle.

Fördelar med Majvillan
• Tapeterna kan köpas både online, i ett 20-tal webbutiker samt hos lokala återförsäljare
• Tapetprover kan köpas
• Varumärke helt inriktat på barntapeter, posters och textilier

Midbec Tapeter

Midbec Tapeter är ett svenskt tapetvarumärke som grundades 1974 med säte i Mölnlycke utanför Göteborg. Från början importerade Midbec alla sina tapeter men 2014 anställde man egna designers och skaffade en egen produktlinje.

Midbecs utbud består av ett 70-tal tapetkollektioner, vissa importerade, vissa egendesignade. Du kan hitta tapeter som kan passa till ett barnrum i många kollektioner men framför allt i barnkollektionerna Let´s play, Little Bandits och Sweet Dreams.

Barntapeterna består i stor utsträckning av djur, robotar samt lekfulla figurer, geometriska former och mönster. Allt i en bred blandning från mjuka pastellfärger och klara ljusa färger till mörkt svart och guldigt.

En del av Midbecs tapeter tillverkas i Non-Woven men vi vet tyvärr inte om det gäller hela sortimentet. Information om kvalité och miljö är inget vi hittar på Midbecs webbplats.

Eftersom tapeterna inte kan köpas direkt hos Midbec saknas uppgifter om priser. Hos några återförsäljare online ligger priserna dock från några hundralappar upp till tusenlappen per rulle.

Nackdelar med Midbec Tapeter
• Tapeter kan endast köpas via återförsäljare
• Bristfällig information om miljö och kvalité
• Produktbilder visar endast tapet, inga miljöbilder

Fördelar med Midbec Tapeter
• Stort utbud av barntapeter
• Barntapeter från de minsta till de lite större barnen

Lycka till med er nästa tapetsering av barnrummet!

Similar Posts