Titta in här om du vill veta mer om hur vi recenserar produkter.

Kladdig-mat

Bästa Haklappen 2022 – 14 Bäst i test haklappar

Är du på jakt efter en haklapp? Då har du kommit rätt. Vi har testat en mängd olika haklappar och resultatet blev 14 snygga, roliga och, framförallt, effektiva haklappar. Vi hjälper dig att hitta den som passar dig och ditt barn bäst!

Ordet haklapp sträcker sig långt tillbaka i historien och var välanvänt redan på 1700-talet. Skillnaden mellan då- och nutid är däremot att det numera finns ett avsevärt mycket större utbud av haklappar till allt i från riktigt små till lite äldre barn.

Då barn i ung ålder sällan har den finmotorik och koordination som krävs för att äta utan spill, så gör haklappen att de får chansen att njuta av maten utan att bekymras av spill. De skyddar även kläderna från den sorts fläckar som ofta är svåra att ta bort.

Med de här haklapparna är det slut på spill och kladd på golv, tröja och byxor.

Bästa Haklappen

I vårt test så har vi framförallt tittat på produktens utseende, bekvämlighet och hur bra den är på att rädda barnets tröja och omgivning från att kladdas ner med mat. Ja, vi har givetvis tittat på priset också!

Här är de 14 bästa haklapparna vi hittat!


Bäst i test: BabyBjörn Mjuk Haklapp

 • Bekvämt spänne
 • Fångar upp det mesta spillet
 • Enkel att rengöra

Svenska BabyBjörn har på många sätt blivit en av de mest populära tillverkarna av barn- och babyprodukter. Därför är det inte så konstigt att de även har valt att lansera haklappar.

Den här haklappen har djupa spillfickor som säkerställer att matresterna inte hamnar på golvet. Lapparna är tillverkade i plast och har en justerbar halslinning som gör att produkterna passar barn från ungefär fyra månader och uppåt.

Precis som de flesta andra produkterna från BabyBjörn, är haklapparna helt fria från skadliga ämnen.

Detta är en lättanvänd haklapp utan krusiduller. Tack vare ett steglöst spänne så passar haklappen även de lite äldre barnen. Definitivt ett pålitligt val när det kommer till haklappar i plast.

Bäst pris hos:


Rätt start Hakklapp Pingu

 • Bra värde för pengarna
 • Klassiskt tema
 • Bra budgetval

Denna haklapp från Rätt Start bepryds av den smått legendariska pingvinen Pingu, som varit en given favorit för flera generationer av barn. Kanske till och med du själv tittade på Pingu som liten?

Haklappen är tillverkad i tålig och beständig plast vilket säkerställer att den är både lätt att hålla ren och är slagtålig.

När det kommer till rent och skärt värde för pengarna så är detta ett givet alternativ. Den söte Pingu uppskattas av de flesta och gör användandet till en rolig upplevelse. Även om det finns mer mångfacetterade haklappar så är detta ett bra budgetval.

Haklapp Babblarna

 • Spillsäkert ytbehandlad
 • Populärt tema
 • Väldigt mjuk

Ingen har nog lyckats undvika den succé som Babblarna har gjort. Få karaktärer har lyckats med konststycket att så snabbt ta hela Sverige med storm. Här får ditt barn en möjlighet att ha dem nära även vid matbordet.

Haklappen är tillverkad i tyg, vilket gör att den är både tvättbar och enkel att förvara.

De välkända Babblarna har blivit många barns favoriter. Denna klassiska och pålitliga haklapp gör att de kan bli en del av alla era måltider. Som mjuk haklapp är den väldigt skonsam för barnets hud och kommer att vara en trogen vän i kampen mot spill och kladd.

Bäst pris hos:


Sebra Haklapp Dino

 • Klassiskt och modernt i ett
 • Snäll mot barnets hud
 • Enkel knappstängning

En snygg haklapp från det danska företaget Sebra. Deras haklappar följer samma mönster och är utformade för att i så stor utsträckning som möjligt påminna om klassiska handgjorda haklappar. De är enkla att använda och placeras runt halsen med hjälp av en knapp. Den unika konstruktionen gör att haklappen får en spillficka om man rullar upp den nedre delen.

Dessa haklappar är särskilt framtagna för att påminna om traditionella och lättanvända haklappar i tyg. Detta är däremot inte ett alternativ för dig som vill undvika spill på golvet. Då dessa haklappar inte har någon spillficka så är de främst för att undvika kladd på kläderna.

Liewood Lai Randig Haklapp

 • Retro-design
 • Certifierat material fri från skadliga ämnen
 • Smidig

Denna klassiskt praktiska haklapp Lai från Liewood är tillverkad i återvunnen polyester som är certifierat fri från skadliga ämnen. Tack vare de två knytbara remmarna så går det lätt att justera passform utifrån tycke och barnets halsomfång. Då den klarar såväl maskintvätt som handtvätt är den väldigt lätt att hålla ren.

Letar du efter en smidig och enkel haklapp så kan du inte gå fel med Lai. Även om det kanske inte är den snabbaste haklappen, då man själv måste knyta den, så är det definitivt en av de enklaste och mest lättskötta.

Bäst pris hos:

Babyshop.se


Liewood Theo Frotté Haklapp

 • Unik design
 • Helt i ekologisk bomull
 • Lättanvvänd
Med frottéhaklappen Theo har Liewood lanserat en på många sätt unik produkt. Den är särskilt skonsam för barnets känsliga hy, och kan, då den är helt och hållet tillverkad i bomull, tvättas i maskin helt utan problem.

Den diskreta, men söta, figuren som pryder lappens framsida blir ett roligt inslag i designen och gör att ditt barn definitivt kommer att uppskatta att använda haklappen.

Detta är en väldigt lättanvänd frottéhaklapp. Även om den måste tvättas mer ofta än haklappar i plast så är den mycket mer bekväm och skön för barnet att använda. Kom däremot ihåg att den måste knytas manuellt.

Bäst pris hos:

Babyshop.se


Haklapp med ärm/förkläde Bamse

 • Haklapp och förkläde i ett
 • Bra skydd mot kladd
 • Nostalgiskt motiv

Bamse behöver knappast någon närmare introduktion. Denna haklapp med ärmar blir ett givet val för såväl lek- som matstunden. Då den är tillverkad i vattenavvisande och giftfri polyester är den både säker, trygg och lättskött. Snörningen gör att lappen är enkel att knyta och anpassa efter önskad passform. Enkel maskintvätt gör detta till ett riktigt praktiskt alternativ.

För dig som verkligen vill undvika all sorts kladd så är detta ett väldigt bra val. Då den är tillverkad i certifierat giftfri polyester så behöver du inte vara orolig att den ska påverka ditt barn negativt.

Bäst pris hos:


Haklapp Eat, Monkey khaki, Franck & Fischer

 • Rolig design
 • Lätt att fästa med kardborre
 • Smidig ficka

Från Franck & Fischer kommer här en unik och söt haklapp med apmotiv. Då den är tillverkad av bomull med ett yttre lager av akryl så är den extremt lätt att hålla ren. Det är helt enkelt bara att torka bort eventuella rester. Tack vare smidig kardborre är haklappen väldigt lätt att ta på och av.


Zoo Haklapp-Apa, Skip Hop

 • Praktisk att förvara
 • Enkel att använda
 • Unik

Denna haklapp från Skip Hop har en särskild design som gör att hela lappen ser ut som en gigantisk apa där munnen motsvarar uppsamlingsskålen. Den roliga utformningen gör att de flesta barn definitivt kommer att uppskatta haklappen.

En särskilt smart funktion är att haklappen kan rullas ihop i sig själv för enkel förvaring. Då den är tillverkad i giftfri vattenavvisande polyester är den ett tryggt, pålitligt och skonsamt val.

Detta är ett bra alternativ för dig som vill ha en mjuk och smidig haklapp. Tack vare kardborre så är den enkel att använda. Och då den som hoprullad knappt tar någon plats är den perfekt att ha med på resan.

Bäst pris hos:


Eat grey hedgehog bib, Franck & Fischer

 • Gulligt motiv
 • Snäll mot huden
 • Ekologisk bomull

Denna igelkottsinspirerade haklapp från Franck & Fischer är tillverkad i helt ekologisk bomull. Detta gör det till ett både sött och skonsamt alternativ. Då den har ett yttre lager av akryl så är det lätt att torka av haklappen vid eventuellt spill. Detta gör att man aldrig behöver bekymra sig för kladd eller fläckar.

Denna smidiga haklapp är ett givet alternativ som såväl primär- som extrahaklapp. Det mjuka materialet gör att den är oerhört skonsam för barnets hud. Tack vare ett lager av akryl så är den även lätt att hålla ren.

Geggamoja Haklapp

 • Konkret design
 • Tillverkad i helt giftfri bomullstrikå
 • Praktisk ficka för spill

Svenska Geggamoja är på många sätt synonyma med enkla och lättillgängliga barnprodukter. Deras haklapp med spillficka är traditionellt utformad och fästs med all enkelhet runt barnets hals med hjälp av kardborre. Då den är helt och hållet tillverkad i ekologisk bomullstrikå så är den både snäll mot barnets hud, och tål även maskintvätt.

Det här är en av de mest smidiga och lättanvända haklapparna som finns på marknaden. Den är oerhört prisvärd och tack vare praktisk kardborre går den snabbt att fästa runt barnets hals.

Bäst pris hos:


Zoo Haklapp-Nyckelpiga, Skip Hop

 • Enkel att fästa
 • Skonsam mot huden
 • Supersöt

Denna roliga haklapp från Skip Hop är helt och hållet utformad som en glad nyckelpiga. Den bjuder barnet på en rolig och kladdfri matstund.

Tack vare ett vattenavvisande yttermaterial och ficka för matspill så är det en riktigt smidig haklapp för alla stunder. Den är tillverkad i helt giftfri polyester och är därför ett tryggt och säkert val.

Detta är definitivt en av de sötaste haklapparna. Men den är även oerhört lättanvänd och skonsam mot huden. Den är också lätt att förvara då den går att rulla ihop i sig själv. Därför är det en perfekt haklapp för resan.

Bäst pris hos:

Babyv.se


Haklapp Valley Green, Elodie Details

 • Klassisk och tidlös design
 • Tillverkad i helt giftfritt material
 • Snabbt och smidigt kardborrefäste

Innovativa Elodie Details har lanserat en klassisk haklapp med modern design. Den giftfria polyestern gör detta till ett både tryggt och praktiskt alternativ. Med uppsamlingsficka och smidigt kardborrfäste är denna haklapp på många sätt ett givet alternativ. Men dess kanske främsta egenskap är att den helt enkelt ser snygg ut.

Denna haklapp vinner stort på att den helt enkelt ser riktigt stilig ut. Den kommer att passa till de flesta tillfällen, oavsett om det handlar om fest eller vardag. Då den är mjuk och Oeko-Tex-certifierad är den även skonsam mot barnets hud.

Bäst pris hos:

Babyv.se


Haklapp Tender Blue, Elodie Details

 • Vackert och tidlös design
 • Len mot huden
 • Enkel att fästa

Precis som alltid ligger Elodie Details verkligen i framkant när det kommer till ren och skär designglädje. Deras haklapp med kattmotiv är både praktisk och gullig. Då den är tillverkad i helt och hållet giftfri polyester så är den skonsam för barnets hud och även enkel att hålla ren. Kardborrefästet gör att den även är lätt att justera efter önskad passform.

Bäst pris hos:


Läs också

Similar Posts