Titta in här om du vill veta mer om hur vi recenserar produkter.

Bild-på-skötväska

Bästa skötväskan – 4 bäst-i-test väskor i varje prisklass

Vattenflaskor, leksaker, mackor, plånbok, glasögon, plåster, extra ombyte och blöjor. Allt ska ner i en och samma väska. Det krävs ett extraordinär person för att lyckas stuva ner allt i ett välorganiserat och lättillgängligt format i en vanlig väska.

Man kan ödsla tid och bli förbannad på annat – men inte väskan!

Det finns inga ursäkter, eftersom det finns riktigt bra skötväskor som gör jobbet enkelt. Det finns ingen anledning att inte investera i en väska gjord för just barnföräldrar.

Och det väl just därför du är här?

Om du vill hitta den bästa skötväskan så har du kommit till precis rätt plats.

Bästa skötväskan

Bäst i test

Storksak Graphite
Snyggast design

Silver Cross Wave
Flest fickor och utrymmen

Britax Skötväska

Vi alla vet hur jobbigt det är när ungarna står i dörren och skriker att vi måste gå ut nu, samtidigt som du impulspackar en väska som ska rymma alla nödvändigheter för utgången.

Därför har vi gjort den här guiden. Vi har letat upp de populäraste skötväskorna i jakt på den bästa modellen.

Häng med och se vad vi hittade!

Bäst i test: Storksak Graphite

 • Exklusiv
 • Hög kvalitet
 • 2 fickor för flaskor

En exklusiv väska som slår det mesta både vad gäller kvalitet, utrymme och funktioner. För att inte nämna hur stilren den är.

På utsidan hittar du ett fack som är gjort för en skötmatta och blöjor. Vilket är superbra och behändigt vid akutlägen. Det finns också två andra fack på utsidan, båda med dragkedja. På insidan finns det fem olika fack.

Väskan har också två flaskfickor som inte bara håller flaskorna stabila och upprätta, men även värmda/kylda i upp till två timmar. Perfekt för den som har välling eller varmchoklad med sig. Eller kanske lite kaffe till en trött mamma och pappa.

Väskan är av toppkvalitet, men tyvärr innebär det också att priset är lite högre än många andra skötväskor.

Den här modellen är en klar bäst i test-vinnare och varmt rekommenderad till den som vill ha en funktionell och snygg skötväska av hög kvalitet.


Bäst design: Silver Cross Skötväska Wave

 • Stilren
 • 2 fack
 • Stabilt material

En riktigt snygg och modern skötväska. Definitivt den snyggaste väskan vi hittat i vårt test.

Det som får väskan att sticka ut utöver den snygga designen, är dess hållbarhet. Materialet man använt på väskans framsida är ganska hårt, vilket gör att den inte ”säckar ihop” och blir lös med tiden. Vilket faktiskt är ett problem med många väskor idag – men inte den här.

Skötväskan är lika enkel och stilren som den ser ut att vara. På utsidan har du ett fack och på insidan finns ett större fack. Med andra ord inte en ideal skötväska för den som vill kunna organisera saker och ting i massa små fickor. Men för den som inte behöver mer än 3 olika utrymmen så är den perfekt!

En otroligt snygg och elegant skötväska som passar i alla möjliga miljöer. Den ser inte ens ut som en skötväska.

Ett bra val för den modemedvetna mamman eller pappan!


Britax Skötväska – Flest fickor och utrymmen

 • 16 olika utrymmen
 • Extraväska för flaska
 • Skötbädd inkluderad

För dig som vill ha många utrymmen att kunna organisera saker i så finns det ingen bättre väska än den här från Britax.

Med sina 16 olika utrymmen så har man otroligt stora möjligheter att sortera alla sina saker. Vare sig det är kakor, plåster och bandage, mat, blöjor eller extrastumpor. På sidorna kan du stoppa ner eventuella nappflaskor.

Det tillkommer också en extraväska för en flaska. En skötbädd är också inkluderad.

Väskan är kompakt, enkel och smidig att bära på. Materialet är hårt och stabilt, vilket gör att väskans passform och kvalitet håller länge.

En självklar kandidat på vår bäst i test-lista för skötväskor. Med sina 16 utrymmen, höga kvalitet på materialet och extraväska för flaskor så är den varmt rekommenderad till alla som har småbarn där hemma.


Elodie Details Black Edition – Bra budgetalternativ

 • 6 vanliga fickor
 • Enkel att organisera
 • Modern design

Den här skötväskan har 2 fack med dragkedja på insidan, samt 6 vanliga fickor. På utsidan hittar du 3 stycken fack.

Designmässigt så ser den inte ut som en skötväska. Den har en modern och modemedveten design, men långt ifrån att vara skrikig. Den är snygg, men smälter in bra i miljön som en modern och fräsch väska. Ingen skulle gissa att det finns blöjor, kex och nappflaskor där i.

Väskan går bra att slänga över axeln, men kan också bäras i ena handen. Storleksmässigt så får den i alla de viktigaste sakerna, stora som små.

Väskan är billig, men erbjuder mycket utrymme och ger många möjligheter till att organisera sina saker i väskans alla fack och fickor.


Vilken skötväska passar dig bäst

Innan du köper en skötväska så är det framförallt två frågor du bör fråga dig själv:

 • När och var ska väskan användas
 • Vilka saker brukar du packa ner i din nuvarande väska

Två fundamentala frågor.

Om skötväskan ska med på långa resor genom land och rike, så kan en större variant med många fack vara bra att ha. Resan kommer att kräva ombyten, matsäck och andra nödvändigheter. Stora och små saker. Om du endast kommer använda väskan när du och ditt barn promenerar till centrum eller till parken, så kanske det räcker med en enklare väska med färre fack.

Poängen är att du inte vill köpa en för stor och dyr väska, när du hade kunnat vara lika nöjd med en billigare, mindre och enklare skötväska.

Nästa fråga är vad du kan tänkas behöva i väskan. Inte vad du kan tänka dig ha, utan vad du behöver.

Ett stort misstag många gör när de tittar på en väska är att de ser alla facken och fickorna och börjar fantisera om hur många saker de kan få plats med. Men hur ofta behöver man bandage när man går till affären och tillbaka? Man riskerar att övertänka saker och ting och vilja ta med sig hela huset ut, ” utifall att…”.

Titta på vad du brukar ta med dig ut och vilka specifika saker du önskar att du hade kunnat ta med dig, då de ofta behövs. Kanske extra utrymme för skor som ofta blir blöta, några plåster eller en extraficka för nappflaskan.

Skötväska eller en vanlig väska

När det kommer till barnsaker så är skötväskan mycket bättre än en vanlig väska.

Oftast har skötväskor många fler fack, som dessutom är utformade för exempelvis nappflaskor, skötmattor och blöjor. De är specialiserade för att kunna packa och organisera saker som föräldrar tar med sig på utflykten.

Många väskor har också fack vars uppgift är att separera innehållet från övriga saker i väskan. Man kan alltså lägga i blöta strumpor, smutsiga blöjor och näsdukar där i utan att man smutsar ner övriga saker.

För en barnförälder så är en skötväska hundra gånger effektivare och bekvämare än en vanlig väska. Skötväskan är utformad för att passa barnfamiljer och de gör det oftast bra. Vi rekommenderar att du tar en titt på vår bäst i test-lista igen för att se vilka modeller som fått bäst recensioner från konsumenter och experter.

Vad behöver packas i skötväskan

Vi tänkte hjälpa dig lite om du har fastnat. När man ska köpa en skötväska så är det bra att ha koll på vad man brukar ta med sig när man går ut med barnen. Här är några vanliga artiklar som folk brukar ha i sina babyväskor:

 • Blöjor
  Våtservetter
  Ombyten
  Nappar
  Nappflaska
  Handsprit
  Leksaker
  Plastpåsar
  Penna och papper
  Näsdukar
  Matsäck
  Vattenflaska
  Kex och frukt
  Regnskydd till barnvagnen
  Haklapp
  Solglasögon
  Plåster
  Det finns en hel del saker man kan ta med sig ut, men också en hel del saker i den här listan som man inte brukar behöva. Men många gånger använder föräldrar ett par av dessa artiklar när de packar sina väskor.

Läs också

Similar Posts