Titta in här om du vill veta mer om hur vi recenserar produkter.

Sängmobil

Bästa Sängmobilen 2022 – 10 gulliga sängmobiler testade

Det finns få saker som är så rogivande som att sitta och se sitt lilla barn ligga i sin spjälsäng, med sina stora ögon, då han eller hon försöker förstå sin omvärld. För att du ska få uppleva den glädjen och kärleken, så hjälper vi dig att hitta den bästa sängmobilen för din bebis. Vi listar 10 gulliga och stimulerande sängmobiler.

När barnet är nöjt och belåtet kan det ligga långa stunder och förundras över alla ljud, färger och rörelser omkring sig. Till slut brukar barnet komma till ro och sova sött till en vaggvisa eller lugna stämningsfulla ljudeffekter.

En sängmobil erbjuder alla dessa upplevelser, på precis lagom nivå för det lilla barnet.

En melodi från någon klassisk barnvisa på sängmobilen, lite spädbarnsjoller och skratt, blir till underbara minnen i livet som förälder. I den här artikeln testar vi och utser de bästa sängmobilerna.

Bästa sängmobilen

I det här testet jämförde vi olika sängmobilen utifrån ett antal olika kategorier. Vi tittade på:

Priset – Även om en sängmobil inte är en jättestor investering skiljer det sig en del mellan prisklasserna.

Utseende och ljud – En sängmobil får gärna vara söt och matcha övriga detaljer i barnrummet. Ofta kommer de med en speldosa, antingen mekanisk eller batteridriven.

Funktion – Vi provade lite olika modeller. En del avsedda för att ha på spjälsäng, andra på resesäng eller barnvagn. Några var anpassningsbara och gick att montera upp nästan var som helst.

Eftersom sängmobiler är högst subjektivt och det finns så många bra alternativ där ute, så har vi samlat ihop våra 10 favoriter.


Bäst i test: Pingvin, Isbjörn, Zebra Sängmobil

Gjord av samma tillverkare som den med Anka, apa och bläckfisk. NatureZoo är ett danskt företag som fokuserar sin tillverkning på handgjorda leksaker och prylar för barn. Vi blev snabbt stormförtjusta i båda sängmobilerna (du hittar den andra längre ner i listan) från detta företag.

Den här är stilren i svart och vitt, med en pingvin, isbjörn och zebra i vacker handstickad bambu.

Vi gillar den här sängmobilen starkt, den är bra både kvalitets- och prismässigt. Längre ner i vår lista hittar du NatureZoos andra sängmobil – varför inte köpa en av varje och variera lite där hemma?

Bäst pris hos:


Sängmobil Mumin

Eftersom några av oss är riktiga muminfantaster, var vi bara tvungna att prova den här sängmobilen. Den innehåller mumintrollet, snorkfröken och tre små hattifnattar, alla kända från Tove Janssons muminvärld.

Mobilen har en mekanisk speldosa med lugn och stämningsfull musik, perfekt för att söva trötta små barn.

Priset är ett litet minus då den är bland de dyrare modellerna vi provade, men för den som gillar mumintrollen är den en riktig juvel att ha i barnrummet.

Bäst pris hos:


Fillikid Sängmobil till Resesäng

Den här sängmobilen från Fillikid är anpassad för resesängar. Den är väldigt prisvärd och enkel att montera.

Själva ställningen som monteras tyckte vi var lite tråkig, den passade inte heller riktigt till själva mobilen med de tre färgglada djuren. Det är inget barnet lägger märke till, men för den kräsne föräldern kan det framstå som en något ogenomtänkt färgkombination.

Den fyller dock sin funktion och den färgglada mobilen som rör sig i takt till musiken fångar barnets uppmärksamhet direkt. Ingenting att klaga på där, vilket gör Fillikids sängmobil till ett väldigt prisvärt alternativ.

Bäst pris hos:


Tiny Love – Meadow Days Pack & Go Minimobil

Minimobilen från Tiny Love är perfekt att ta med på resan och fästa till exempel på vagnen. Den kommer med en skallra i form av en fågel, en liten bjällra och en spegel. Mycket att se och uppleva för ett litet barn ute på äventyr.

Vi gillar att den är billig och smidig att fästa upp nästan var som helst med en enkel klämma. Perfekt som en extra sängmobil för den som har ett oroligt barn under utflykter utomhus.

Bäst pris hos:


Baby Owls Mobil med Musik

En otroligt söt sängmobil med fyra små ugglor som rör sig i takt till melodin. De fångar barnets uppmärksamhet med sina stora ögon. Den här sängmobilen är mycket stadig och perfekt att fästa på spjälsängen. Det går även att lossa klädseln och tvätta figurerna vid behov.

Vi gillade verkligen designen på den här; den är stilren och väldigt söt. Ett litet minus för priset då den ligger i en något högre prisklass än många andra sängmobiler.

Bäst pris hos:


Skip Hop – Explore and More Resemobil

En lustig design, med många finesser. Sängmobilen Explore and More från Skip Hop är finurligt utformad och kan fästas på tre olika sätt. Antingen på spjälsäng, barnvagn eller babyskydd. Den ser nästan ut som en robotarm som håller i en mängd söta färgglada figurer.

Den kan spela musik ungefär 20 minuter åt gången, vilket är perfekt för att hålla ett litet barn aktiverat. Vi gillade verkligen den här sängmobilen då den kändes kreativ och stack ut lite från mängden.

Priset var den enda som drog ner vår bedömning något, då den var en av de dyrare varianterna vi provade.

Bäst pris hos:


JaBaDaBaDo – Babygym figurer

Roliga extrafigurer att hänga upp i babygymmet. Otroligt söta små figurer med skallra och musik. De är gjorda för att fästa på ett babygym och passar alla sorter.

De här figurerna från JaBaDaBaDo är ett roligt komplement för den som vill förgylla tillvaron lite extra för en aktiv liten buse. Vi gillade att de var relativt billiga, samt att de är enkla att fästa och lossa. Ett roligt alternativ för den som vill pynta sitt babygym lite grann.


Mobil Anka, Apa, Bläckfisk

Urgullig sängmobil med en anka, apa och bläckfisk. När vi fick veta att den var handvirkad av 100% Öko-tex certifierat bambu-garn blev vi faktiskt förvånade över att den var så billig. En riktig kvalitetsprodukt som känns både originell och välgjord.

Den är visserligen ganska simpel, ger ifrån sig ett svagt skallrande ljud, och inte mycket mer än så. Vi gillar den dock starkt i all sin enkelhet, och rekommenderar den varmt till den som vill ha en lite originell sängmobil, som känns mer som ett genuint hantverk, snarare än en fabriksprodukt.

Bäst pris hos:


Geggamoja Mobil

Vacker sängmobil med fem flygplan i olika färger, av målat trä. Den är riktigt stilig och fascinerar även lite större barn som kan drömma sig bort och fundera över flygmaskinerna och hur de fungerar. Mobilen är handgjord på Filipinerna och är dessutom gjord av material från lokala snabbväxande träd.

Vi uppskattar både det fina hantverket och den kreativa designen. En sådan fin sängmobil till ett så lågt pris är faktiskt ett riktigt fynd. För den som vill ha en vacker och lite annorlunda sängmobil rekommenderar vi den här starkt!

Bäst pris hos:


Sängmobil, Moonlight & Melodies, Moln

Den dyraste, men också mest unika sängmobilen vi testade. Den har som en liten projektor som lyser upp en stjärnhimmel i taket, samtidigt som den spelar fina vaggvisor eller skapar en lugn atmosfär med olika naturliknande ljudeffekter.

Vi fullkomligt älskade dessa effekter, när lamporna var släckta och sängmobilen slogs på var det som att befinna sig i en sagodröm för barnen. Perfekt för stunder då barnen ska vila och föräldrarna själva vill kunna slappna av. Den går att kontrollera med fjärrkontroll vilket underlättar till exempel när man själv vill ta en liten tupplur då barnet somnat.

Prislappen kan förstås ta emot lite, men för den som har råd tycker vi att den är värd det. Vi gillade den starkt, och kommer att använda den mycket framöver.

Bäst pris hos:


Varför är sängmobiler så bra

En sängmobil är givetvis underhållande för små bebisar, men forskning visar också på att det är utvecklande för flera viktiga sinnen. Sängmobiler har rörliga saker, ljud, färger och roliga figurer – vilket stimulerar barnet mentalt. Precis som ett babygym, så är sängmobilen en viktig komponent för att barnet ska lära sig och utvecklas.

En sängmobil kan också ge barnet ro när det är dags att sova. En del av sängmobilerna i vårt bäst i test är mer inriktade på att inge en harmonisk känsla med sina lugna och stillsamma färger.

Bebisar behöver stimuli, att ligga och stirra upp i ett vitt tak är ingen höjdare och föga utvecklande. Av den anledningen har sängmobiler blivit lite av en standard hos barnfamiljer de senaste 20 åren.


Läs också

Similar Posts