Titta in här om du vill veta mer om hur vi recenserar produkter.

Nattlampa

Bästa Nattlampan 2022 – 15 mysiga nattlampor för barn

Vi har länge varit exalterade på att få genomföra det här testet. Det finns så otroligt många roliga och gulliga nattlampor att välja på. Vi har samlat ihop de allra häftigaste, sötaste och mest effektiva lamporna för ditt barns rum. Hitta din favorit här nedanför!

Att sova ensam kan vara lite läskigt för barn, i alla fall till en början. Därför sover många barn och bebisar med en lampa tänd i rummet eller i hallen. Lite ljus skänker trygghet och visar barnet att mamma och pappa finns i närheten.

Istället för en bordslampa i en tråkig och matt färg, så finns det en hel uppsjö med roliga nattlampor för barn. En sån lampa kommer garanterat att öka mysfaktorn och lekfullheten i bebisrummet.

Bästa nattlampan

Till skillnad från många andra barnprodukter så kostar nattlampor inte speciellt mycket. Du kan fynda riktigt roliga och effektiva lampor för mellan 100-500 kronor.

När vi testade nattlamporna så tittade vi främst på utseendet, ljusets styrka, säkerheten och, såklart, mysfaktorn. Man vill ju inte ha en stor strålkastare i rummet som gör det omöjligt för barnet att somna. Här är vad vi hittade:

1.) Bäst i test: Zazu Nattlampa Lou

En multifunktionell nattlampa som ger trygghet till barn som är lite rädda för att sova själva. Lampan inger en harmonisk och mysig känsla som få lampor kan konkurrera med.

Det vi älskar med den här lampan är valmöjligheterna. Du kan använda lampan som nattlampa, men också läslampa, eftersom barnet själv kan höja och sänka ljusstyrkan. Ni kan också välja om bara ringen eller bara ugglan ska lysa – eller båda två samtidigt.

Lampan är utrustad med en ljudsensor som gör att lampan lyser upp om ditt barn skulle börja gråta. En del barn vaknar upp jätterädda och börjar gråta eller skrika efter mamma och pappa. Det är mörkt och de vågar inte kliva ur sängen. Vid sådana tillfällen är det fantastiskt att lampan själv börjar lysa upp när barnet känner sig rädd.

Man har även lagt in en timer så att lampan stängs av efter en viss tid. Man kan även ställa in så att den stängs av när det har varit tyst i rummet i 5 minuter.

Den har lampan har allt man kan tänkas vilja ha. En klar favorit!

Bäst pris hos:


2.) Pabobo Lumilove Nattlampa Hund

En gullig liten hund med armar och ben som ditt barn själv kan ändra på. Så hunden kan både stå och sitta ner.

Själva lampan är trådlös och har ett batteri som håller i upp till 8 timmar. Färgen på ljuset går att ändra på.

Lampan 13 cm hög och passar därför perfekt på nattduksbordet eller i bokhyllan. Oavsett var du placerar den så kan vi bara konstatera att den är supergullig!

Bäst pris hos:


3.) Pabobo Nomade Nattlampa Rosa mus

Den här lampan finns i ett par olika versioner med olika färger och figurer. Den vi gillade mest är den här rosa lampan med två möss som hoppar på moln. Sött som socker!

Det som utmärker den här lampan är att man kan ladda den i vägguttaget och sedan använda den i upp till 70 timmar. Inga batterier eller sladdar behövs vid användningen.

Precis som vår bäst i test-vinnare så har den här lampan en ljudsensor som gör att ljuset förändras baserat på ljudnivån i rummet.

Notera att den här lampan är ganska liten. Den ser större ut på bilderna än den är i verkligheten. Men det gör så att äldre barn kan använda lampan som ficklampa också.

Bäst pris hos:


4.) Skip hop Moonlight & Melodies Nattlampa Uggla

De flesta känner nog igen Skip hop från deras babygym som vann vårt bäst i test av babygym. Ribban är högt uppsatt, men deras nattlampa gjorde oss inte besvikna!

Den är nattlampan är multifunktionell, det vill säga den har både ljus och ljud. Bland annat har den fyra enkla melodier och fyra naturljud. Du hittar kända sånger som blinka lilla stjärna och Rock-a-bye baby. Naturljuden är regnskog, vågor och brus på havet och syrsor i djungeln.

Du får med en volymkontroll och du kan själv kombinera olika ljus med olika ljud. Det ger en stor valfrihet till att skapa en alldeles egen sinnesstämning och känsla där hemma i barnrummet.

Ljus kommer från ugglans mage, men också från en projektor på toppen av lampan som riktas mot en vägg. Projektern går att vinkla så att projektorljuset hamnar högt upp eller långt ner på väggen. Projektorljuset består av flera stjärnor och en måne.

En superrolig nattlampa som alla bebisar kommer störtälska! Helt klart på vår topp 3-lista!

Bäst pris hos:


5.) Pabobo Magic Lantern Nattlampa

En till nattlampa från Pabobo, men den här är lite större och går att bära som en lykta. Barn gillar att lyfta, känna och leka med saker. Att kunna bära runt på en lysande lykta, precis som i en äventyrsfilm, är både roligt och spännande.

I lampan finns ett uppladdningsbart batteri som räcker i ungefär 24 timmar. För att sätta på lampan så blåser man på den. I ett barns ögon är det oerhört roligt och, framförallt, magiskt!

Handtaget som gör att man kan hålla i lampan, går även att hänga på handtag eller sängkanten. Så den är väldigt effektiv vad gäller placering.

En jätterolig design som vi rekommenderar starkt!

Bäst pris hos:


6.) A little lovely company Nattlampa, Mini Pineapple

En av de mest prisvärda nattlamporna. Den är billig, funktionell, snygg och ger perfekt med ljus under kvällen och natten.

Formad som en liten ananas så föll vi pladask för den gula versionen, men det finns även en rosa variant som även den är väldigt snygg.

Lampan behöver ingen sladd utan går på batteri. I ananasens mitt så finns ett LED-ljus som är väldigt lugnt och stillsamt. Den har även en timer-funktion, vilket är mycket användbart när det är läggdags på kvällen.

En mycket mysig lampa med härlig design som är snygg både när den är tänd och släckt.

Bäst pris hos:


7.) Zazu Lex Tumbler Nattlampa

Den här nattlampan är lite större än de vi hittills recenserat. Med sin höjd på 17 cm så är det en ståtlig björn vi har att göra med.

Det är själva magen som lyser upp och barnet kan själv välja vilken färg han eller hon vill ha. De färger man kan välja bland är: vit, orange, rosa, röd, blå, turkosgrön och multifärger. Är det något barn älskar så är det att få välja och testa saker på egen hand.

Överdraget på lampan går att ta av och tvätta, utifall att det skulle bli smutsigt. Vi gillar även att lampan stänger av sig själv efter 30 minuter.

Bäst pris hos:


8.) Zazu Fin the sheep

Som du märker så har Zazu en hel del lampor. Deras designer borde vinna pris för alla dessa fyndiga och och söta figurer. Framförallt för den här: Fin the sheep!

Fin the sheep är ett urgulligt litet får med stora, hängande öron som sitter på nattduksbordet och vaktar din lilla prins elle prinsessa.

Lampan har två lägen, ett för läsning och ett för när barnet ska sova. Den sistnämnda är lugnande och mjuk, vilket underlättar när bebisen ska sova. Batteriet är laddningsbart, vilket gör det enkelt att ta med lampan på resan eller ett annat rum.

Fin the sheep har en automatisk avstängning efter 60 minuter.

Den här lampan är som ett mjukisdjur och en lampa i ett. Vi gillar den här starkt!

Bäst pris hos:


9.) Djeco Airplane Nattlampa

Kommer du ihåg de där glaskulorna fyllda med något som liknade snöflingor och som man brukade få under julen? När man skakade dem så skapades en liten storm där i kulan. Såna glaskulor existerar givetvis fortfarande, men den här nattlampan är en vidareutveckling av dem.

I kulan finns en liten gubbe som sitter i ett flygplan. Han flyger genom en snöstorm som virvlar runt – utan att man behöver göra något! Den går av sig själv. När det är mörkt i rummet så lyser lampan upp i flera färger, men blått är den mest dominanta färgen.

Det ser faktiskt riktigt coolt ut!

Lampan drivs av batterier (3 stycken AA, som går att köpa i vilken butik som helst) som inte följer med i förpackningen. Vi förstår att man kan köpa batterierna i vanliga mataffärer, men kom igen – vi vill kunna använda lampan direkt!

Trots att batterierna inte följer med, så är det fortfarande en av våra toppfavoriter. Den här lampan är helcool!

Bäst pris hos:


10.) Zazu Katten Katie

Katten Katie är kompis med Fin the sheep som du hittar lite högre upp i listan. Precis som fåret, så lyser katten vid bröstet och magen. Ljuset kommer fram genom att man kramar/trycker lite på magen.

Katie har också ljud och melodier att bjuda på. Hon har 3 olika melodier vars syfte är att lugna och stilla barnet.

En gullig liten katt som egentligen inte är så liten. Måtten är 33 x 15 x 15 cm, vilket är större än de flesta andra.

En nattlampa och ett gossedjur i ett och vi gillar den skarpt!

Bäst pris hos:


11.) Nattlampa Oscar Vit, Flow

Dags för en till uggla på vår lista. Den här gången en ganska unik nattlampa, då den kan skruvas upp på väggen.

Med hjälp av tejp eller skruv (som följer med i förpackningen) så sätter du upp ugglan på väggen. Under honom finns en gren, så att det ser ut som att han sitter på ett träd.

Var noga med att inte sätta Oscar för högt upp. När man klickar på honom så byter han nämligen färg, från rött, till gult blåt och grönt.

En ganska liten och enkel nattlampa, men ack så effektiv. Den kostar inte speciellt mycket heller.

Bäst pris hos:

Jollyroom.se


12.)Nattlampa Moby, Flow


En till lampa från Flow, men den här gången är det valen Moby som kommit på besök. Till skillnad från Ugglan Oscar här ovanför, så går Moby däremot inte att sätta upp på väggen.

När man klämmer och trycker på Moby så byter han färg och även styrkan på ljuset förändras, från svagt till starkt. Lampan stängs automatiskt av efter 15 minuter, vilket brukar vara nog när det är läggdags.

Inte den roligaste designen och Moby har inte lika många funktioner som en del andra nattlampor. Men det är helt klart en rolig leksak tillika nattlampa.

Bäst pris hos:


13.) Zazu Harry Stjärnprojektor

En exklusiv nattlampa som ger ”det där lilla extra”. Man har kopplat in en ljusprojektor i Harry, så att han lyser upp taket som en stjärnhimmel. Du kan själv välja vilken färg stjärnorna och himlen ska ha: grön, blå, orange eller flerfärgat. Magiskt!

Tiderna då man brukade tejpa upp självlysande stjärnor i taket och på väggarna är passé. Allt du behöver är den här nattlampan från Zazu!

Man har även lagt in olika melodier i lampan. Medan barnet försöker sova så får han eller hon lyssna på naturljud, hjärtslag eller loungemusik. Avkopplande och supermysigt. Du kommer garanterat att somna om du ligger i samma rum och lyssnar. Endast en riktig stjärnhimmel kan slå den här nattlampans nästan biografiska känsla.

Harrys musik stängs av efter 15 minuter och efter 30 minuter stängs ljuset av. Istället för att abrupt stängas av samtidigt och riskera väcka barnet, så stänger han av ljud och ljud lugnt och metodiskt.

Precis som vår bäst i test-vinnare så finns det en gråtsensor inkopplad. Det vill säga om ditt barn börjar gråta, så aktiveras stjärnhimlen igen. Gråtsensorn är en utmärkt upfinning!

Bäst pris hos:


14.) My first Nightlight, Blå, Tiny Boo

Alla spöken behöver inte vara läskiga. De kan vara snälla och gulliga också! Som den här nattlampan från Kidz delight. Han är väldigt liten, så han platsar bäst precis bredvid sängen på ett nattduksbord.

Det roliga med Tiny boo är att om man klickar på huvudet en gång så börjar han att skifta mellan olika dova färger. Klickar man igen så stannar han vid din favoritfärg. Om du klickar för en tredje gång så stängs ljuset av. Så enkelt men ändå så genialt och användbart!

Ljuset stängs automatiskt av efter 15 minuter. Om du är miljömedveten så kan vi informera om att den här lampan har en lågenergi-förbrukning. Det är snällt mot miljön och innebär att du slipper trassel med sladdar och inte behöver byta batterier lika ofta.

Kidz Delight ska ha en stor eloge. Inte för att de lyckas skapa en så mysig lampa för ett så billigt pris. Men för att batterier ingår! Det tåls att uppreas: batterier ingår!

Äntligen ett företag som ger dig allt du behöver direkt i förpackningen. Nu slipper folk köpa en produkt, få hem till den dörren – bara för att inse att man måste springa till affären och köpa batterier för att den ska fungera.


15.) Go Glow Magic, nattlampa, Disney Princess

Är din dotter eller son helt galen I Disneyfilmen Rapunzel? Då kommer de inte bli gladare än så här. Inte nog med att Rapunzel själv lyses upp, hon har också en ljusprojektor på baksidan som riktas mot väggen. Bilden på väggen avbildar Rapunzel själv.

Man kan även använda lampan som en ficklampa, då ljus kommer från baksidan. Det är bara att greppa figuren och börja lysa.

Inte den bästa nattlampan i vår lista, men helt klart en rolig lampa för ett billig pris. Men kom ihåg att den inte är lämpad för barn under 3 år.


Läs också

Similar Posts