Titta in här om du vill veta mer om hur vi recenserar produkter.

Barn-sitter-i-babysitter

Bästa Babysitter 2022 – Bäst i test och Guide

Babysittern är en räddare i nöden för stressade föräldrar. Få barnsaker är så avlastande och frigörande som en babysitter. Vilket också är anledningen till varför du är här, visst?

De som inte har barn än kanske blir chockade när det låter som att man vill komma ifrån sina barn för ett tag. Så är det givetvis inte. Men att ta hand om en bebis tar oerhört mycket tid och kraft, vilket innebär att tvätt, disk och städning ibland får lida.

Ibland måste barnet få leka på egen hand, medan mamma eller pappa tar en paus eller tar hand om huset. Det är där babysittern kommer in i sammanhanget.

En babysitter är precis som namnet indikerar: en barnvakt. Stolen är gjord för att barnet ska sitta skönt och tryggt, samt ha möjligheten att vagga sig själv till sömns. Det ger mer tid och avlastning för föräldrarna och ger en bekväm och mysig sömn för barnet.

En vinn-vinn-situation!

Bästa Babysitter

Bästa budgetalternativ

Inovi babysitter

Vi har tittat på de populäraste modellerna på marknaden för att hitta den bästa babysittern.

Under testets gång så har vi framförallt tittat på stolens bekvämlighet, säkerhet, design, funktioner och pris.

Bäst i test: Babybjörn Babysitter Bliss

 • Förbättrad version
 • Enkel att resa med
 • Bekväm

Kanske har du sett att många andra sidor listar Babybjörns Balance soft som den bästa babysittern. De har inte fel, men de är troligtvis inte helt uppdaterade heller.

Babysitter Bliss är den senaste modellen av babysitters hos Babybjörn – en förbättrad variant av Balance soft.

Man har alltså tagit en produkt som i princip dominerade marknaden och gjort den ännu bättre.

Den har allt du kan tänkas vilja ha i en babysitter. Den är lika bekväm som den är säker för ditt barn, samtidigt som den inte väger speciellt mycket. Du kan med enkelhet fälla ihop den så att den kan bäras ut till bilen eller om du vill stoppa in den i garderoben ett tag.

Många bebisar gillar gunget i den här babysittern. Den är mjuk och hoppvänlig, men behåller hela tiden sin stabilitet och säkerhet.

Helt klart den bästa babysittern där ute idag. Det enda negativa är att den kostar lite mer än övriga modeller, men det här helt klart investeringen. Dess höga kvalitet säkrar inför framtiden, så det är definitivt ett bra val om du vill att eventuella syskon, kusiner eller vänners barn ska kunna använda den också.

Bäst pris hos:


Väldigt populär: Tiny Love Nature’s Way Bounce & Sway

 • En av de populäraste
 • Kan spela upp musik
 • Avtagbar båge med leksaker

Den här babysittern har blivit en favorit hos många bebisar och föräldrar. Den har många intressanta funktioner som de flesta andra modellerna saknar.

Tiny Love’s babysitter har ett riktigt bra gung. Den känns skön, naturlig och lugnande för ditt barn att sitta i. Det negativa är att vaggandet måste göras manuellt av en förälder, det är alltså ingen automatisk gungning. Det är inga problem för de flesta, men värt att ta med i beräkningen.

Modellen har små vibrationer som är att jämställa med en riktigt skön massage. Perfekt om man vill att barnet ska koppla av och vila lite.

Det unika med den här babysittern är att den kan spela flera olika typer av musik, beroende på vilket humör ditt barn är på. Det finns både lekfulla och lugna melodier. Sammanlagt finns det 25 minuter av musik och ljud.

Som du ser på bilden så finns det också en båge över babysittern, vilket för tankarna till ett babygym. Ett mycket uppskattat tillägg som barnet kommer att älska. När det är dags att sova, så kan du med enkelhet koppla bort bågen så att bebisen inte blir distraherad.

Du kopplar enkelt fast barnet i en sele som håller honom eller henne tryggt och säkert på plats. Om något skulle spillas över babysittern så är det inga problem – klädseln kan maskintvättas.

En klar favorit som kostar lite mer än övriga, men den erbjuder också fler funktioner än de flesta andra. Vi förstår varför den har kommit att bli så populär.

Varmt rekommenderad.

Bäst pris hos:

Jollyroom.se


Bäst Budgetalternativ: Inovi babysitter

 • Väldigt billig
 • Stabil konstruktion
 • Snygg design

Nästan tusenlappen billigare än de modeller som brukar vinna bäst i test-listor. Men trots det är den här modellen att räkna med i toppskiktet.

Det första vi märker är designen. Den är enkel, stilren och mysig. Faktum är att den ser mycket bättre ut än många andra mer avancerade designer. Enkelhet kan oftast vara bättre än när man försöker göra något extraordinärt.

I modellen vi testat så ingår den marinblå lekbågen, vilket vi tycker är ett måste. Den kostar cirka 10 kronor extra, vilket helt klart är värt det.

Gunget är bra och konstruktionen känns väldigt stabil och säker. Den fungerar perfekt både när det är dags att vila, men också vid lek. Många håller med om att den ser snygg ut också, så den gör sig bra i vardagsrummet bredvid soffan.

En enkel och billig babysitter. För dig som vill vara ekonomisk, men samtidigt vill ha något av bra kvalitet. Få modeller i den här prisklassen som kan konkurrera med Inovis babysitter.

Bäst pris hos:


Lyxigast alternativ: 4moms MamaRoo 4.0

 • Exklusiv
 • Bästa gungningen
 • Kan koppla in din smartphone för musik

Om du vill köpa det absolut bästa där ute med den nyaste tekniken, då är det den här modellen du ska kolla på.

Den är så nära en riktig barnvakt du kan komma, i alla fall när det kommer till omvårdnad och vaggning.

Babysittern kräver elektricitet, så du måste koppla in den i ett eluttag. Som tur är elsladden som följer med lång. När den är inkopplad så kan stolen vagga fram och tillbaka och från sida till sida – vilket är en unik funktion. Maskinen har även 5 olika unika rörelser som den kan vagga barnet i.

Om barnet inte gillar ena rörelsen, så finns det alltid fyra andra att välja mellan. Mycket effektivt! Du kan även styra stolen med hjälp av din smartphone. Du kan även koppla in din mobiltelefon så att musiken från den spelas via babysittern.

Du kan alltså spela vad helst du önskar. Allt från jullåtar, till ljudböcker, popmusik och regnljud. Du bestämmer helt och hållet med hjälp av mobilen.

Gungningarna och hastigheten kan enkelt ändras i olika steg. Man kan börja intensivt, för att sedan stegvis bli lugnare och mjukare för att bebisen mysigt och skönt ska kunna somna.

Det negativa med den här babysittern är priset. Den är dyr. Den är heller inte enkel att resa med, då den är ganska stor och klumpig att förflytta. Om man ska köpa den här stolen så är det med vetskapen exakt var den ska stå i huset eller lägenheten.

Om du letar efter en högteknologisk babysitter med funktioner som ingen annan har, då finns det inte något bättre val. Den har funktioner och möjligheter som ingen annan modell kan erbjuda – och den gör det bra. Mycket bra.

Bäst pris hos:

Babyland.se


Vilken babysitter är bäst för din bebis

Sätt först upp en budget för hur mycket pengar du vill spendera på en babysitter. Fundera sedan på vad du vill ha babysitter till – vilka funktioner önskar du?

När man tittar på olika produkter så är det lätt hänt att man vilseleds lite av marknadsföringen. Du ville kanske bara ha en säker babysitter som kan gunga barnet till sömns. I slutänden har du en babysitter som kan spela musik, koka ägg och recitera Gunde Svans självbiografi.

Låt dig inte lockas för mycket av de olika funktionerna. I många fall är funktionerna inte överflödiga, utan många människor har god nytta utav dem. Men frågan är om de är nödvändiga för dig och ditt barn.

Se även till att du väljer en babysitter som är säker. När vi tittade på olika modeller så märkte vi att det finns en hel del produkter som inte ser speciellt säkra ut. Sitsar i konstiga vinklar och stolsben som är så smala att de ser ut att kunna brytas av som tändstickor.

Var försiktig och håll dig till stolar som bevisats vara av hög kvalitet. Ta det säkra före det osäkra och betala hellre lite mer för kvalitetens skull. I vår lista över bästa babysitters så hittar du ändå en väldigt billig babysitter som håller en hög kvalitet. Den är lite enklare funktionsmässigt, men är väldigt stabil och skön.

Läs tester av babysitters

Precis som du gör nu, så är det viktigt att läsa guider och tester av produkter du funderar på att köpa.

En produkt kan låta perfekt i produktbeskrivningen, men när man läser andra konsumenters erfarenheter och tester så kan verkligheten vara en annan.

Vår bäst i test-lista baseras på både konsumenter och experters tester. För att du ska slippa kolla runt på forum och söka efter recensioner, så har vi samlat allt på en och samma plats.

Vad är bra med en babysitter

En babysitter är till både bebisens och föräldrarnas fördel.

För mamma och pappa så avlastar det en hel del. Medan barnet gungar och vaggar i stolen så kan man i lugn och ro göra annat. Diska, tvätta, laga mat – du vet, allt det där roliga man vill göra under sin lediga tid.

Stolen gör så att barnet både kan underhålla sig själv, men också vagga sig själv till sömns. En underbar sak att ha vid stressiga dagar där tiden inte riktigt räcker till.

För din bebis är det roligt att få upptäcka omvärlden från ett annat perspektiv, istället för att ligga på golvet eller i någons famn. I stolen så kan barnet vagga och gunga sig själv, vilket givetvis är jätteroligt för den lille!

Barnet kan inte bara gunga för att det är roligt, utan många barn börjar ofta vagga sig själva tills de blir trötta och somnar. En babysitter är alltså väldigt effektiv både när det kommer till lekfulla tillfällen, såväl som vid sovdags.


Läs också

Similar Posts