Titta in här om du vill veta mer om hur vi recenserar produkter.

Mamma-ammar-bebis

Bästa AmningsBH 2022 – 8 Bäst i test BH:ar för amning

Att hitta en amningsbh är inte svårt. Att hitta en bra amningsbh som är lika bekväm som effektiv, är desto svårare. I den här guiden hjälper vi dig att hitta en BH som passar dig och dina behov.

Under den första tiden i livet behöver den lilla bebisen ständigt ha mamma nära till hands. Dels för trygghet och beröring, men givetvis också för tillgången till mat. En bebis gör sig klart och tydligt hörd när hungern infinner sig, och det återigen är dags för mamma att komma till undsättning.

För att göra mammalivet enklare finns det en hel del knep och hjälpmedel att ta till: en amningsbh är ett sådant. En amningsbh kan vara gjord av flera olika material, men vanligt är att de till viss del består av det elastiska materialet elastan, vilket gör dem mjuka och elastiska.

De är designade för att på ett smidigt sätt kunna amma utan att behöva ta av hela bh:n, vilket kan vara praktiskt, i synnerhet ute i offentligheten. De ska gärna vara bekväma, samt vara formbara, eftersom en mammakropp många gånger genomgår flera förändringsfaser under graviditet och amningstid.

Bästa Amningsbh

Bra budgetalternativ

Cantaloop Essentials
Bäst under natten

Medela natt- och amningsbh

När vi testade de olika amningsbehåarna tittade vi på:

Komfort – Kanske det viktigaste för alla underkläder är att de sitter bra och är bekväma. Det är om möjligt ännu viktigare under graviditet och amning, då livet kan vara tungt nog som det är utan krångel med kläder och utrustning.

Funktion – Poängen med en amningsbh är att den ska underlätta i vardagen och behöver därför vara smidig och funktionell. Det ska gå snabbt och lätt att öppna och stänga bh:n; en hungrig bebis tål sällan att vänta mer än nödvändigt.

Pris – Vi bedömde och jämförde även produkterna efter pris. Det är särskilt viktigt eftersom det ofta behövs några stycken för att slippa tvätta flera gånger i veckan.

Vi tittade givetvis även på utseende, men kände att komfort och funktion är betydligt viktigare kriterier för en amningsbh. Vi har varken valt bort eller valt att rekommendera någon amningsbh enbart på grund av stil och utseende.

Bäst i test: Boob Fast Food Amningsbh

Den här bh:n från tillverkaren Boob går under det lite lekfulla namnet Fast Food. Den är en av de dyrare modellerna vi provade, men kvalitén lyckades leva upp till prislappen.

Bh:n är väldigt anpassningsbar, vilket är perfekt under både graviditet och amning då kroppen går igenom en hel del förändringar. Den var enkel att öppna framtill med en hand för snabb åtkomst vid akut babyhunger.

En riktigt bra passform med bra support gjorde Boobs amningsbh till en stor favorit.

Bäst pris hos:


Bra Budgetval: Cantaloop Essentials

En av de mer prisvärda sorter vi provade var den från Cantaloop Essentials. Vi upplevde att den, trots att den är relativt billig, ändå var förvånansvärt bekväm att ha på sig. Bh:ns kvalité kändes bra, även om den var väldigt simpel i sitt utförande.

Den var enkel att använda med spännen under axelhöjd för att snabbt kunna komma åt att öppna endera sida. Ett väldigt bra budgetalternativ som fyller sin basala funktion och sitter bekvämt, utan att krångla till det.

Bäst pris hos:


Snyggast design: Carriwell Amningsbh

Det första som slog oss med bh:n från Carriwell var den tjusiga designen. Den utstrålar hög klass och är utmärkt de stunder i mammalivet då egot behöver en liten extra boost.

Komforten var toppen då bh:n är riktigt genomtänkt i sin design. Bygeln är en så kallad gelbygel, vilken gör den väldigt mjuk och flexibel; den är bekväm och skaver inte eller skapar annat obehag. Vi gillade hur den öppnades, det var enkelt att på ett diskret sätt öppna den med ena handen, utan behöva exponera mer än nödvändigt för att tryggt kunna amma sitt barn.

Det enda negativa med denna var priset, den var i den högre prisnivån tillsammans med bh:n från Boob. Trots detta kan vi inte annat än rekommendera denna, särskilt för långa dagar ute, då det är svårt att ta av sig eller byta om under dagen.

Bäst pris hos:


Perfekt vardagsBH: Noppies amningsbh

Noppies amningsbh har en ganska simpel design och är inget som får en att höja på ögonbrynen vid första anblick. Däremot är den funktionell och väldigt simpel att använda i all sin enkelhet.

Den sitter bra och ger ett bra stöd, vi blev faktiskt lite förvånade över hur mycket vi gillade den. En klockren vardags-bh under amningstiden. Det är även här smidigt att öppna kuporna när det väl är dags att amma.

Bäst pris hos:


Medela graviditets- och amningsbh – Bygel- och sömfri

Medela är ett väletablerat märke inom allt som har med amning att göra, vilket gjorde att vi var extra spända på att få prova deras amningsbh:ar.

Den här bh:n var helt bygel- och sömfri, vilket gjorde den väldigt bekväm att ha på sig. Den är anpassningsbar och ska fungera även då bröstformen förändras under graviditet och amningstid, vilket definitivt är ett plus.

Vi upplevde att den gav bra stöd, men lämnade oss med en liten fundering kring hur väl den skulle kunna stödja även lite större kvinnor. Funktionen var väl genomtänkt och det gick lätt att knäppa upp och stänga bh:n med en hand. Priset var helt klart rimligt och är tveklöst ett bra val både under graviditet och amning.

Bäst pris hos:


Bäst under natten: Medela natt- och amningsbh

Nästa modell vi provade kommer också från Medela. Den här bh:n är designad för att kunna användas under natten, vilket gör att den är väldigt bekväm utan några klämmor eller hakar som skaver.

Den sitter tight och passformen hjälper till att hålla amningsinläggen stilla. Det minskar eventuell oro för läckage under natten och kan bidra till bättre sömn. Vi blev riktigt förtjusta i komforten på denna bh, men insåg också att den inte gav riktigt samma stöd som övriga modeller vi provat. Den kändes mer som en sportig topp, med så kallad brottarrygg baktill. Åtkomst för amning sker helt utan knappar och spännen, vilket är bekvämt men mindre lämpligt för diskret amning ute i offentligheten.

Vi uppskattade denna mycket sköna och lättanvända bh och rekommenderar den varmt för användning under lata dagar i hemmet, samt under natten.

Bäst pris hos:


Sportig känsla: Medela Ultra Stretch bh

Nästa bh från Medela är något billigare än övriga sorter. Vi upplevde den som väldigt bekväm och materialet var väldigt stretchigt. Precis som Medelas andra amningsbh var den lätt att knäppa upp med en hand och smidig att använda.

Den har ingen bygel och kändes sportig och bekväm som vardags-bh. Medelas Ultra Stretch känns som en bh som skulle passa både i hemmet och ute på mindre äventyr med en liten hungrig reskamrat. Med tanke på priset blev vi faktiskt riktigt imponerade av den här amningsbh:n.

Bäst pris hos:


Noppies Seamless amningsbh

Även denna bh från Noppies har ett ganska simpelt utförande. Den är stilren och sitter bra utan något krimskrams som sticker ut eller liknande. Bra elasticitet, enkel att öppna och stänga – en helt ok amningsbh.

Den sticker inte ut från mängden på något sätt, och känns precis som den andra amningsbh:n från Noppies, som en perfekt variant för vardagligt bruk. Det var svårt att hitta något negativt att säga om den, samtidigt som ingen avv oss höjde den till skyarna heller. Hade den varit snäppet billigare hade vi förmodligen kunnat ge en riktigt stark rekommendation på Noppies Seamless amningsbh.

Bäst pris hos:

Babyland.se


Läs också

Similar Posts