High-five

10 Sätt att bygga meningsfulla relationer med barn

Att bygga meningsfulla relationer med sina barn eller deras vänner är inte alltid det lättaste. För många människor så blir det svårare och svårare ju äldre man blir. Vi hjälper dig att kom tillbaka på banan med 10 enkla tips på hur du kan bygga bättre relationer med ungarna.

Det är lätt hänt att man isolerar sig i vuxenvärlden och glömmer bort att det finns en till värld: barnens värld. Problemen, vardagslivet och mentaliteten är lite annorlunda än för oss vuxna.

Som tur är krävs det inga avancerade tekniker för att bli bättre på att kommunicera med barnen. Oftast är det som att cykla, man är lite ringrostig i början – men man blir snabbt påmind om hur man håller balansen och tar sig fram.

10 Sätt att bygga meningsfulla relationer med barn

Bygg-meningsfulla-relationer

1.) Låt dem lära dig om sina intressen
2.) Prata med dem om saker som är orelaterat till skolan
3.) Kom ihåg saker om deras liv
4.) Dela med dig av saker ur ditt liv
5.) Berätta roliga historier
6.) Delta i aktiviteter med dem
7.) Gör galna saker
8.) Dela inspirerande historier från ditt liv
9.) Med humor kommer man en lång väg
10.) Använd deras intressen i lektioner och aktiviteter

Glöm vuxenvärlden för en stund

Den värld du lever i är inte densamma som barnens värld.

Du tänker på investeringar, bolån, om du borde byta arbete, jobbiga kollegor, ditt kärleksliv, om bilen behöver repareras och hur du ska få ekonomin att gå ihop. Barn bryr sig inte om sånt och när du kommunicerar med dem så måste du göra det på en nivå som är närmre deras.

Vad gillar de för fotbollslag? Vilken är deras favoritfärg? Vad gillar de att göra i skolan? Kan de några korttrick? Vad vill de jobba med när de blir stora? Tror de på tomten?

För att framgångsrikt kunna kommunicera med barn så måste man sätta in sig i ett barns värld.

Similar Posts